TPS ja Tappara taas 2-1

TPS – Tappara       2-1 (0-0, 0-1, 2-0)

Tappara pelasi tänään Turussa, jossa sarjakakkosena oleva TPS isännöi sarjajohtaja Tapparaa. Lähes 11000 katsojan edessä pelattu kärkikamppailu päättyi TPS:n kotivoittoon maalein 2-1.

TPS:n ja Tapparan kaikki neljä ottelua päättyivät tällä kaudella käytännössä näihin samoihin 2-1 lukemiin, kolmesti varsinaisella peliajalla, kerran voittomaalikisassa. “Käytännössä” siksi, että yhdessä pelissä tehtiin lopussa tyhjiin vielä 3-1. TPS voitti keskinäistä kamppailuista kolme.

TPS:lle voitto oli huipputärkeä taistelussa kakkossijasta KalPan ja JYPin kanssa. Tapparalle tuloksella ei ollut niin suuresti väliä, sillä sen sijoitus on jo sinetöitynyt. Se voittaa runkosarjan joka tapauksessa.

Otto Rauhala vei Tapparan johtoon toisessa erässä. Arkistokuva.

Lauantai 4.3. VS.

2 - 1
(0-0, 0-1, 2-0)

Otto Rauhala teki kauden kuudennen maalinsa

Tappara johti ottelua vielä kahden erän jälkeen, mutta TPS:n paine kolmannessa erässä oli liian kova. Tappara ei pelannut mitenkään heikosti, mutta kyllähän kaukalosta paistoi se, että toisella joukkueella on kova panos ja halua voittaa.

Kirvesrintojen maalissa Dominik Hrachovina torjui peräti 39 kertaa. Toisessa päädyssä Oskari Setäselle merkittiin 21torjuntaa, niistä yksi rangaistuslaukauksessa.

Maalittoman avauserän jälkeen Otto Rauhala vei Tapparan johtoon heti toisen erän alussa vanhanaikaisella. Maalivahti Setänen jäi jumiin oman puolustajansa kanssa ja Rauhala käytti tilanteen hyväkseen.

Toisessa erässä nähtiin myös nyrkkitappelu. Turkulaispuolustaja Martin Berger aloitti kaksi kertaa väkivaltaisuudet Sebastian Revon kanssa, ensimmäisellä kerralla kumpikin selvisi kakkosella, mutta jäähyltä päästyään kaksikko otti kunnon tappelun ja lensi suihkuun.

Kolmannen erän alussa TPS:n Eric Perrin tasoitti lukemiksi 1-1. Erä oli kovaa kotijoukkueen pyöritystä, mutta Hrachovina ja uhrautuvasti taistellut puolustus estivät kerta toisensa jälkeen TPS:n loistopaikatkin. Lopulta kuitenkin noin kolme ja puoli minuuttia ennen loppua Patrik Virta onnistui huippulaukauksellaan ohittamaan Hrachovinan.

Tappara sai vielä tasoitusmahdollisuuden kaksi minuuttia ennen loppua, kun Joona Luotoa rikottiin läpimurtoyrityksessä. Nuorukainen ei onnistunut kuitenkaan rangaistuslaukauksesta ohittamaan Setästä.

Viimeiset puolitoista minuuttia Tappara yritti kuudella kenttäpelaajalla, mutta ei saanut hyvästä pyörityksestä huolimatta maalia aikaiseksi.

Dominik Hrachovinalla oli hikinen ilta Turussa. Arkistokuva.

Kovin vajaa miehitys taas jalkeilla

Tappara oli liikkeellä tänään vain kymmenellä hyökkääjällä, eli kokoonpano jäi neljästä hyökkäysketjusta kaksi pelaajaa vajaaksi. Pakkeja sentään oli kahdeksan kappaletta, ja heistä Aleksi Salonen pelasi taas hyökkääjänä. Revon suihkukomennuksen jälkeen hyökkääjiä riitti enää kolmeen ketjuun.

Sivussa olivat Veli-Matti Savinainen, Jukka Peltola, Jere Karjalainen, Manu Honkanen, Miika Heikkilä ja Anton Levtchi.

Tapparalla on enää kolme runkosarjapeliä jäljellä. Niistä ensimmäinen pelataan torstaina Hakametsässä, jonne vastustajaksi saapuu Pelicans.