Toimitusjohtajan kesäterveiset

Uutiset tarjoaa:

Kulunut kausi oli Tapparalle jo kuudes peräkkäinen, jolloin ylsimme Liigan finaaleihin saakka. Se on uusi Liigan ennätys, jonka rikkominen jatkossa on vaikeaa. Kahden peräkkäisen mestaruuden jälkeen finaalit kääntyivät tällä kertaa tappioksi, kun Kärpät vei kultamitalit. Kansainvälisessä Champions Hockey Leaguessa menestys ei ollut vieläkään toivomallamme tasolla. CHL:n jokaisella kaudella olemme selvinneet alkulohkosta jatkoon, mutta pelit ovat sitten pudotuspelikierroksilla katkenneet liian nopeasti. Viime kaudella putosimme pudotuspeleissä JYPille yhdellä maalilla kahden ottelun yhteistuloksessa, joten pienestä tavallaan jäi kiinni myös JYPin matka lopulliseksi CHL-mestariksi. Onnittelut vielä niin Liigan kuin CHL:nkin mestareille.

Olemme Tapparassa pystyneet pitkään pitämään urheilullisen tasomme Liigan huipulla. Lisäksi panostuksemme valmentajiin ja kaikkiin tukitoimiin urheilijapolun eri ikäkausissa on ollut tärkeätä. Yhteisöllisyys on noussut taas siihen asemaan Tapparassa, että se näkyy aina siellä missä tapahtuu, otteluissa, harjoituksissa, busseissa, luennoilla jne.

Tappara ry:n ja Tamhockey Oy:n pari vuotta sitten yhdessä aloittama urheilustrategia on lähtenyt ryminällä liikkeelle, ja kulunut kausi oli Tapparalle jääkiekkoseurana menestyksekkäin pitkään aikaan. Kaikki ikäluokat C-junioreista aina miesten edustusjoukkueeseen asti taistelivat viime keväänä SM-mitaleista. Kauden parhaan seuran tittelikisassa, Aaro Kivilinnan muistopalkinnossa, jossa huomioidaan miesten ja naisten edustusjoukkueiden sekä juniorijoukkueiden yhteismenestys, Tappara oli toisena.

Tamhockeyn talous on kasvanut viimeisten liigakausien aikana tasaisesti mutta varmasti. Organisaatio on kaikilla tasoilla tehostanut toimintaansa ”talous edellä” -ajattelulla, ja kun myynnin kehitys on ollut suotuisa myyjien erinomaisten saavutusten ansiosta, niin myynnille asetettuihin tavoitteisiin yltämisen myötä olemme kasvaneet kannattavasti.

Kotiottelujen yleisömäärässä ylsimme yli 5500 katsojan, vaikka pientä laskua edelliskaudesta olikin. Vierasjoukkueena Tappara on ollut jo pitkään Liigan kiinnostavimpia joukkueita, ja nyt toisena vuonna peräkkäin se oli eniten vierailijana katsojia houkutellut joukkue. CHL:ssä kasvatimme kotiyleisömääräämme 14 prosenttia, mikä oli iloinen asia. Edelleen haluamme panostaa kasvuun CHL:ssä niin urheilullisesti kuin taloudellisestikin, joten toivottavasti tapparalainen yleisö jatkaa lämpenemistään myös näille kovatasoisille kansainvälisille peleillekin.

Alkaneella kaudella meidän on otettava etunoja kohti tulevaa Tampereen monitoimiareenaa. Areenaan siirtyminen on realismia kolmen seuraavan kauden jälkeen, ja siinä vaiheessa Tamhockey Oy:n on oltava vakavarainen ja kannattava tamperelainen PK-yritys, joka tuo elämysviihteen, jääkiekon, areenan lähialueiden ja kauempaakin tulevien katsojien yhteiseksi iloksi. Yhteisöllisyyden kasvattaminen entisestään on Tappara-kiekolle tärkeä tavoite myös tulevaisuudessa. Pitkäaikaisille faneille uudesta areenasta on synnytettävä Hakametsän korvike, joka eurooppalaisenkin mittapuun mukaan on parhaiden areenoiden joukossa.

Pelaajapuolella viime kaudeksi joukkueeseen liittyi paljon uusia pelaajia, eikä kaikkien sopeutuminen Tapparan kiekkokulttuuriin tapahtunut kivuttomasti. Kauden edetessä playoffeihin moni tulokkaista oli jo kantavia voimia joukkueessa, ja tulevalla kaudella heiltä on lupa odottaa vielä enemmän.

Vaihtuvuutta joukkueeseen tulee ensi kaudeksikin. Muun muassa pitkään Tapparaa palvelleet Jukka Peltola ja Dominik Hrachovina löysivät uudet haasteet itärajan takaa, ja muutama pelaaja lähtee hakemaan paikkaa NHL:stä. Tapparassa toivotamme onnea matkaan heille kaikille!
Tähän mennessä uusina miehinä ensi kautta varten joukkueeseen ovat liittyneet maalivahti Niklas Bäckström, puolustajat Tuukka Mäntylä ja Juho Rautanen sekä hyökkääjät Jarkko Malinen, Matias Lehtonen ja Sami Moilanen – heistä Tuukka ja Jarkko tietysti tuttuja Tapparasta jo aiemmiltakin vuosilta. Maalivahtien lisäksi joukkueen koko on tällä hetkellä seitsemän puolustajaa ja 14 hyökkääjää, ja lisäksi tukku junioripelaajia saa mahdollisuuden pelipaikkaan kesäharjoitusten ja alkusyksyn pelien kautta. Rosteria totta kai voidaan tarvittaessa vahvistaa jo ennen kauden alkua, ja lopullinen joukkuehan on valmis aina vasta Liigan alkuvuoden siirtorajan aikaan.

Hienoa oli saada Tapparan jo ennestään nimekkääseen edustusjoukkueeseen kaksi uutta nuorta maailmanmestaria, Toni Utunen ja Kristian Tanus, jotka olivat keväällä voittamassa alle 18-vuotiaiden MM-kultaa, Toni vieläpä joukkueen kapteenina. Heistä Utusella on jo muutama miesten ottelu pelattuna parin viime kauden aikana. Jäämme odottamaan Kristianin kesän harjoittelun näkymistä myös tulevissa miesten otteluissa

Liigajoukkue jää pian omatoimiselle harjoitusjaksolle ja palaa joukkueharjoituksiin taas elokuussa. Pelikausi pyörähtää siitä käyntiin nopeasti elokuun 10. ja 11. päivä pelattavalla Decens Tampere Cupilla. Muutaman harjoituspelin jälkeen elokuun viimeisenä päivänä käynnistyy Champions Hockey League ja pari viikkoa sen jälkeen myös Liigan runkosarja.

Loppuun vielä ISO kiitos henkilöstölle pyyteettömästä työstä, kaikille Tapparan kannattajille, yhteistyökumppaneille ja sidosryhmille sitoutumisesta, urheilun ja talouden mahdollistamisesta ja menestyksestä tapparalaisen kiekon nykytilanteeseen.

Toivotan kaikille Tapparan kannattajille ja sidosryhmille oikein hyvää kesää. Nähdään taas Hakametsässä, kun pelit pyörähtävät käyntiin. Sitä ennen yritetään kaikki hiukan hengähtää ja miettiä pikkuisen vähemmän jääkiekkoa, sillä sitä ehditään kyllä tekemään taas syksyn, talven ja kevään aikana!