KOHTI Tampereen Kannen areenaa

Tappara on siirtymässä legendaarisesta Hakametsästä kaudesta 2021-22 alkaen Tampereen Kannen areenaan, joka on avautuessaan maailman nykyaikaisimpia tapahtumakeskuksia. Tällä sivulla voit seurata Tapparan historian suurimman hankkeen edistymistä.

Tervetuloa elämysten eturiviin

Kaikki Tampereen Kannen areenalla havainnekuvat tällä sivulla ovat arkkitehdin näkemyksiä, muutokset mahdollisia. Copyright © SRV/ Credit Tomorrow AB / Studio Libeskind/ Aihio Arkkitehdit

Kaikki Tampereen Kannen areenalla havainnekuvat tällä sivulla ovat arkkitehdin näkemyksiä, muutokset mahdollisia. Copyright © SRV/ Credit Tomorrow AB / Studio Libeskind/ Aihio Arkkitehdit

Tampereen Kannen areenaan mahtuu jääkiekko-ottelussa noin 13 100 katsojaa, joista noin 7 100 alakatsomoon, 1200 aitiokerrokseen ja loput 4800 tarvittaessa avattavaan yläkatsomoon. Katsomopaikoista noin 500 on muutettavissa seisomakatsomoksi. Konserteissa areenalle mahtuu jopa 15000 katsojaa.

Mukautuvan kaukalon kooksi tulee 28 x 60 metriä. Tarvittaessa kaukalo kapenee 26 metriin. Areenaan tulee myös harjoitushalli ja Tapparalle ”viimeisen päälle” pukukoppi. Liigapelit Areenassa alkavat syksyllä 2021 ja kevät '22 huipentuu jääkiekon MM-kisoihin, joissa Suomen ottelut ja sijoitusottelut pelataan Areenassa.

Areenan ravintolapalvelut ovat kattavat. Areenaan tulee yhteensä 52 aitioita sekä tyylikäs Dine & See -päätyravintola. Aitioista 46 kpl on suunniteltu 15-18 hengelle, ja lisäksi Areenaan tulee kuusi suurempaa 40 hengen ryhmäaitiota. Myös Kirvesklubi jatkaa Areenalla, toki täysin uudistettuna.

Keskustassa sijaitsevalle Tampereen Kannen Areenalle on helppo saapua myös julkisilla kulkuneuvoilla. Tällä on merkitystä siksikin, että jääkiekkoseuran hiilijalanjäljestä valtaosa syntyy katsojien matkasta otteluun, mikä näin suhteessa vähenee. Autolla saapuvia varten on Areenan ympäristössä valmiina noin 2500 parkkihallipaikkaa, eli kaksinkertainen määrä Hakametsään nähden.

Tarkempaa tietoa löydät Tampereen kannen areenan kotisivuilta.

Tampereen Kannen areenalla tarjoaa elämyksiä ja parhaat puitteet tapahtumille

Rautatien päälle rakentuva kansi ja sen päälle nousevat tornitalot, areena, hotelli ja kasino tarjoavat aivan uudenlaisen elämysten ja kohtaamisten keskuksen.

Tampereen Kannen areenalla mahdollistaa jopa 15 000 hengen konserttien järjestämisen Tampereella ympäri vuoden. Areena tarjoaa Suomen moderneimman kiekkokatsomon sekä sopii joustavasti niin muutaman tuhannen hengen konserteille kuin suurkonsertteihin sekä monenlaisille show-tapahtumille. Se luo Tampereelle samalla puitteet maailmanluokan kongresseille ja messuille.

Tunnelmallinen kotihalli ja kansainvälisten kisojen näyttämö

Suomi edustaa maailman ehdotonta jääkiekkoeliittiä ja Tampere on aina ollut kiekon edelläkävijäkaupunki. Minne sopisikaan paremmin yksi maailman moderneimmista jääareenoista! Uudelle Tampereen Kannen areenalle mahtuu otteluita seuraamaan kerralla peräti yli 13 000 katsojaa. Mukautuvan kaukalon kooksi tulee 28 x 60 metriä. Tarvittaessa kaukalo kapenee 26 metriin.​​​​​​​


Tappara saa uudessa kotihallissaan arvoisensa puitteet ja fanit entistäkin upeampia kiekkoelämyksiä. Areenan fans first -ajattelu ottaa kannattajat mukaan jo tilojen ja palveluiden suunnitteluvaiheessa, luvassa on muun muassa Euroopan moderneimmat ja kannattajaystävällisimmät fanikatsomot. Tappara siirtyy Hakametsästä Areenaan lähitulevaisuudessa sillä se aloittaa ottelunsa uudella areenalla liigakaudesta 2021–2022 alkaen. Vuosittain areenassa saadaan nauttia kotimaisesta huippujääkiekosta vähintään 70 ottelun edestä. Kisakaukalon lisäksi areenasta löytyy moderni harjoitushalli sekä monipuoliset kuntosalipalvelut.

Kiekkokansan ensimmäinen kansainvälinen huipputapahtuma on luvassa jo vuonna 2022, jolloin areenassa on tavoitteena järjestää jääkiekon MM-turnaus.

Areenaan upea aitiomaailma

Areenan kolmanteen kerrokseen rakentuu upea aitioiden kokonaisuus. Koko kerros on pyhitetty yhteensä 52 erilaiselle aitiolle, joista avautuu esteetön näkymä tapahtumien keskipisteeseen. Kolmanteen kerrokseen sijoittuu myös areenan ravintolamaailman lippulaivana toimiva suuri terassiravintola.

Kokous, tapahtuma, lanseeraus, lätkäilta asiakkaiden kanssa…

Tampereen kannen areenan aitiot ovat monikäyttöisiä ja niitä on mahdollisuus hyödyntää laajasti myös areenan tapahtumien ulkopuolella esimerkiksi kokouksiin, yritystapahtumiin ja muihin tilaisuuksiin. Aitioihin on saatavilla myös kattavat catering-palvelut.

Kaikki Tampereen Kannen areenan kuvat tällä sivulla ovat arkkitehdin näkemyksiä, muutokset mahdollisia. Copyright © SRV/ Credit Tomorrow AB / Studio Libeskind/ Aihio Arkkitehdit