CHL jatkuu – Tapparan jatkopaikka pisteen päässä

Champions Hockey Leaguen alkulohkopelit jatkuvat taas. Tappara kohtaa lohkossaan vielä Djurgårdenin kahdesti, ensin huomenna Tukholmassa ja viikon päästä Hakametsässä. Kyseessä on E-lohkon kärkikaksikko. Lohkon kaksi parasta menee jatkoon.

Tappara johtaa lohkoa yhdeksällä pisteellä, Djurgården on pisteen päässä, on neljässä pisteessä ja Storhamar kolmessa pisteessä. Kun jokaiselle joukkueelle on jaossa vielä kuusi pistettä, on siis mahdollista, että Tappara voisi pullahtaa vielä ulos jatkopaikalta. Tappara kuitenkin varmistaa paikkansa, jos se joko ottaa yhdenkin pisteen kahdesta pelistään, tai jos menettää yhdenkin pisteen. Tasapisteissä Tappara on edellä keskinäisten otteluiden perusteella. Sama pätee myös, jos Storhamar onnistuisi nousemaan kirvesrintojen kanssa tasapisteisiin.

Varmaa ei siis ole Djurgårdeninkaan jatkopaikka. Se on tähän mennessä voittanut Storhamarin molemmissa peleissä (toisen jatkoajalla), ja n kanssa jakanut pisteet vierasvoitoilla.

Kotimaisissa sarjoissaan Djurgården on ollut Tapparaa paremmassa vireessä. Djurgården on Ruotsissa kolmantena kerättyään 14 pistettä seitsemässä pelissä. Se on jäänyt pisteittä sarjassa vain yhdessä pelissä. Sillä on myös koko SHL:n kuumimmat pelaajat, sillä Jacob Josefson, Jakob Lilja ja Daniel Brodin ovat kolmoisjohdossa sarjan pistepörssissä. Josefsonilla ja Liljalla on 11 pistettä seitsemässä pelissä, Brodinilla kahdeksan. Sama kolmikko on ollut joukkueen tehokkain myös CHL-peleissä. Maalivahdeista Adam Reideborn pelasi 3/4 CHL-peleistä ja Robin Jensen yhden. Sama suhde (5-2) on ollut myös Ruotsin liigan peleissä.

Hyvin sujuneiden CHL-pelien jälkeen Tapparalla on ollut Liigassa nihkeämpää. 10 pelissä pisteitä on vasta 10 ja sijoitus vasta 13:s. Kirvesrinnoillakin kuitenkin CHL:n tehokkuus on pääosin kantanut myös Liigaan: Tomáš Záborský, Jarkko Malinen ja Valtteri Kemiläinen ovat onnistuneet kummassakin sarjassa. Maalissa Niklas Bäckström ei ole pelannut kuin puolikkaan pelin verran edellisten CHL-pelien jälkeen. Christian Heljanko on startannut kaikki 10 peliä Liigassa.

Jere Karjalainen loukkaantui viimeisessä pelissä ennen Liigan alkua eikä ole pelannut sen jälkeen. Tuukka Mäntylä oli sivussa lauantain Liiga-pelistä. Joonas Järvinen ja Kasper Simontaival ovat Tapparan uusia lisäyksiä CHL-rosteriin elo-syyskuun vaihteen pelien jälkeen.

Tero Aalto (Kuvat: /CHL)