fbpx

Jukka Rautakorpi: ” Vastuu on kasvanut pelaajilla”

Uutiset tarjoaa:

Tapparan liigajoukkueen omatoiminen harjoittelujakso päättyi tällä viikolla ja pelaajat palasivat yhteisharjoituksiin valmentajiensa kanssa. Tappara treenaa vielä jäällä Kaukajärven sentterissä, mutta ensi viikon lopulla on siirtyminen tuttuun Hakametsään, jossa ensimmäiset harjoituspeluit pelataan ensi perjantaina Decens Tampere Cupissa.

Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi kertoo kesän yhteisharjoittelusta tässä vaiheessa:

– Nythän vielä mennään rinnan oheisharjottelua ja jääharjoittelua ja vähän testaamistakin, katsotaan se fyysinen tila missä kukin menee. Jääharjoittelua mennään hyvin pitkälle yksilötaitojen parissa ja yksilötaktisuudenkin kanssa. Joukkuepelaamienn ja viisikkotaktisuus on vielä täysin pois tällä hetkellä. Yritetään pelaajia viedä yksilöinä eteenpäin ja auttaa heitä ajattelemaan ja kehittämään itseään. Hyvin on porukka tehnyt töitä, vastuu on selvästi kasvanut pelaajilla, Rautakorpi kehaisee joukkuettaan.

Tappara on pelannut kuutena vuonna peräkkäin aina Liigan finaaleissa saakka, mutta päävalmentaja muistuttaa jokaisen kauden olevan uusi ja uusien kasvuprojektien lähtevän liikkeelle alusta.

– Ihan hyvä joukkue on. Jonkin verran on yritetty päästä irti vertailemisesta edellisiin joukkueisiin. Vaikka mukana on jatkaviakin pelaajia, niin jollain tavalla on pyritty voimakkaammin tiedostamaan se, että on uusi kausi ja kaikki lähtee taas liikkeellee ns. nollasta. Tottakai pohja on olemassa joissain asioissa, mutta tietty tekeminen lähdetään taas rakentamaan ihan alusta kevättä kohti, Rautakorpi sanoo.

– Mutta hyvä tekemisen menininki on, just tämän asian takia mun mielestä, että yritetään saada rasitteet pois. Ei vertailla menneisyyteen vaan katse eteenpäin ja yritetään löytää sieltä uusia asioita.

Tappara pelaa ensimmäiset harjoituspelinsä ensi viikonloppuna Decens Tampere Cupissa, jossa se kohtaa perjantaina Ilveksen ja lauantaina joko HIFK:n tai Pelicansin. Liput turnaukseen ovat myynnissä Ticketmasterissa.