Lauantai 12.8. VS.

4 - 1
(0-0, 1-1, 3-0)

Tappara – HIFK      4-1 (0-0, 1-1, 3-0)

Tappara kohtasi toisessa harjoituspelissään Decens Tampere Cupin loppuottelussa HIFK:n. Kirvesrinnat uusivat viimevuotisen turnausmestaruutensa kaatamalla helsinkiläiset finaalissa maalein 4-1. Kristian Kuusela oli mukana kolmessa Tapparan maaleista.

Vain reilun puolen vuorokauden palautumisajalla peliin lähtenyt Tappara oli vaihtanut hyökkäysketjun verran pelaajia eiliseen verrattuna. Anton Levtchi, Otto Mäkinen ja Jere-Matias Alanen muodostivat nelosketjun. Maalissa Christian Heljanko pelasi ensimmäisen kerran Tappara-paidassa torjuen 22 kertaa.

HIFK:n Juha Jääskä avasi pelin maalinteon toisessa erässä nostamalla rebound-kiekon yli Heljangon. Muutama minuutti myöhemmin Kristian Kuusela tasoitti Tomáš Záborskýn vahvan esityön jälkeen. Kolmannessa erässä Niko Ojamäki iski Tapparan toisen maalin komeasta toisen aallon hyökkäyksestä. Maali oli Ojamäelle ensimmäinen Tappara-paidassa. Vajaat kahdeksan minuuttia ennen loppua Juhani Jasu ohjasi ylivoimalla kiekon kolmannen kerran ohi HIFK-vahti Atte Engrenin Záborskýn ja Kuuselan syötöistä. Otto Rauhala iski loppuluvut tyhjiin.

Aleksi Elorinne sai viisiminuuttisen ja ulosajon polvitaklauksesta, jonka kohteena oli IFK:n Juhani Tyrväinen.

Tapparan seuraava harjoitusottelu pelataan torstaina Vaasassa, silloin vastassa on Sport.