Maanantai 9.4. VS.

6 - 5 (ja)
(1-1, 3-2, 1-2, 1-0)

Tappara – TPS 6-5 (1-1, 3-2, 1-2) je

Tappara meni suoraan neljästä ottelusta Liigan finaaleihin! Kolmas voitto sai seuraa tänään neljännestä, kun TPS kaatui Hakametsässä melkoisen maalikimaran ja jatkoerän jälkeen lukemin 6-5. Runkosarjassa Tapparan kaikissa keskinäisissä peleissä voittanut TPS ei siis saanut semifinaaleissa yhtäkään voittoa.

Voittomaalin teki tamperelaisten kippari Jukka Peltola, kun jatkoerää oli pelattu 14:06.

Maalintekijöinä Tapparalta tänään kunnostautuivat Mikko Lehtonen, Kristian Kuusela, Sebastian Repo (1+2), Jan-Mikael Järvinen (1+2) ja Jukka Peltola (2+1). Kuuselalle, Peltolalle ja Revolle maalit olivat kevään neljännet, Järviselle kolmas, ja Lehtoselle koko uran ensimmäinen playoff-maali. Tappara joutui tulemaan tänään toimeen ilman päävalmentajaansa Jukka Rautakorpea, joka oli sairaana. Häntä tuurasi apuvalmentaja Marko Ojanen.

Peli alkoi nopeilla maaleilla. Ensimmäinen peliminuuttikaan ei ollut täynnä, kun Lehtonen kiskaisi kiekon kaukaa kohti maalia ja yllättäen se upposi suoraan Oskari Setäsen taakse. TPS tasoitti reilun kahden minuutin kohdalla Elmeri Erosen laukauksella. Lisää maaleja ei nähty, vaikka jäähyjä jaettiinkin. Tappara onnistui jälleen tappamaan TPS:n kahden miehen ylivoiman, tällä kertaa 45 sekunnin ajan.

Toisessa erässä isoimman roolin varasti tuomaritoiminta, kun jäähyjä tuli solkenaan mutta kuin lottokoneelta. Tapparalle jäähyjä jaettiin edelleen enemmän, mutta se oli silti joukkueista ainoa, joka ylivoimalla onnistui maalinteossa. Maaleja tehtiin erässä peräti viisi. Ensin Kuusela vei kotijoukkueen johtoon vanhanaikaisella, mutta TPS kuittasi ohi Petrus Palmun uskomattoman tarkalla laukauksella ja Lauri Pajuniemen ohjauksella. Erän lopussa oli taas Tapparan vuoro: Repo tasoitti ylivoimalla, ja erän lopuksi Jan-Mikael Järvinen vei kotijoukkueen taas johtoon vahvan soolopunnerruksensa jälkeen, kun kummallakin joukkueella istui pelaaja jäähypukilla.

Kolmanteen erään TPS vaihtoi maalivahtia, kun Setäsen tilalle tuli Rasmus Tirronen. Huonosti alkoi tuoreellakin molarilla, kun ensimmäinen kohti tullut kiekko oli helppo syöttöyritys, joka silti lurahti sisään! Osuman sai nimiinsä pystysyöttöä maalille yrittänyt Peltola. Kuusi ja puoli minuuttia ennen loppua TPS nousi maalin päähän ja sai vihdoin ykköstykeiltään tehoja, kun Eric Perrin ohjasi Olli Juolevin laukauksen Dominik Hrachovinan taakse. Kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua TPS sai hyökkäyspään aloituksen, otti maalivahdin pois ja onnistui tasoittamaan kuudella kenttäpelaajalla. Oula Palve iski pelin tasoihin. Jouduttiin jatkoerään.

Jatkoerässä mentiin tasaisesti mutta Tappara haki hanakammin ratkaisua. 14 minuuttia tarvittiin, kunnes Jan-Mikael Järvinen tykitti kääntölämärin, jonka reboundiin ehti Jukka Peltola. Kiekko maaliin, Tappara finaaliin!

Tappara meni siis kuudetta kertaa peräkkäin Liigan finaalipeleihin suoraan voitoin 4-0. Finaalit alkavat viikon päästä tiistaina, mutta missä ja ketä vastaan, se ratkeaa vasta Kärppien ja HIFK:n saatua oman semifinaalisarjansa päätökseen.

Kuvat: Mika Kylmäniemi