Sunnuntai 3.9. VS.

4 - 2
(2-0, 1-1, 1-1)

Tappara – Grizzlys Wolfsburg      4-2 (2-0, 1-1, 1-1)

Tappara varmisti jo nyt paikkansa Champions Hockey Leaguen pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle, kun se otti neljännen voittonsa neljässä pelissä. Tänään kaatui Hakametsässä saksalainen Grizzlys Wolfsburg. Kirvesrintojen voittolukemat olivat 4-2.

Puhtaalla pelillä lohkokärjessä oleva Tappara on nyt ennen kahta viimeistä alkulohkopeliä jo siinä asemassa, ettei se voi pudota kakkossijaa alemmaksi. Lohkon kaksi parasta jatkaa playoff-kierroksille. Tapparan lisäksi vahvimmin jatkoon A-lohkosta on menossa tämäniltainen vastustaja Wolfsburg, joka on kuudessa pisteessä. Red Bull Salzburg ja HC05 Banská Bystrica ovat kolmessa pisteessä kumpikin.

Tänään Tapparan kotivoitossa maalit iskivät Mikko Lehtonen (1+1), Otso Rantakari, Jere Karjalainen ja Matti Järvinen. Maalissa jatkoi edelleen Dominik Hrachovina, torjuntoja kertyi 31.

Avauserä oli vauhdikas ja molemmissa päissä nähtiin paljon huippupaikkoja. Grizzlysillä oli pari aivan loistopaikkaa, joista se ei kuitenkaan saanut kiekkoa maaliin. Pahimmassa paikassa maaliviivalta kiekon siivosi pois puolustaja Niko Mikkola. Tappara-pakit olivat esillä myös toisessa päässä kenttää, sillä Mikko Lehtonen täräytti pelin avausmaalin ylivoimalla, ja toisesta osumasta vastasi Otso Rantakari.

Toisessa erässä vieraat kavensivat pelin Kris Foucaltin hienolla yksilösuorituksella, mutta viimeiseen erään lähdettäessä eroa oli taas kaksi maalia. Tapparan kolmannen maalin alusti Otto Rauhala vahvalla ajollaan maalille, minkä jälkeen Jere Karjalainen nosti kiekon rysään ohi Grizzlys-maalivahti Gerald Kuhnin.

Kolmannessa erässä Matti Järvinen harhautti Kuhnin ja nosti kotijoukkueen neljännen osuman. Vieraat saivat vielä lohdutusosuman ylivoimalla ilman maalivahtia pelaten. Sen ohjasi Sebastian Furchner. Kavennusmaalin jälkeen Niko Ojamäki pääsi toisessa peräkkäisessä pelissä yrittämään rangaistuslaukauksesta, mutta tälläkään kertaa ei onnistunut, kun Kuhn torjui. Mikko Lehtosen illan toinen maalikin oli lopussa lähellä, mutta kiekko osui ylärimaan.

Champions Hockey League palaa kuvioihin vasta noin kuukauden kuluttua, jolloin Tappara kohtaa kahdesti slovakialaisen HC05 Banská Bystrican. Sitä ennen kirvesrinnat ehtivät aloittaa kotimaisen liigan mestaruuden puolustamisen. Liiga-kausi käynnistyy perjantaina 8.9. vieraspaikallispelillä Ilvestä vastaan. Kotipelissä ollaan Liigassa ensimmäistä kertaa tiistaina 12.9., jolloin vieraana on viime kevään finaalivastustaja KalPa. Samalla nostetaan tuorein mestaruusviiri Hakametsän kattoon!