Ensimmäisten maalien ilta – KooKoo nurin

Perjantai 8.2. VS.

0 - 0
()

Tappara – KooKoo 5-1 (2-1, 1-0, 2-0)

Tapparan viikon ainoassa pelissään se sai Hakametsään vastaansa KooKoon. Viime viikonlopun rökäletappion jälkeen nyt palattiin taas oikeaan kurssiin ja kolme pistettä jäivät Tampereelle. KooKoo kaatui lukemin 5-1, ja Tappara jatkaa edelleen sarjan kakkospaikalla.

Kirvesrintojen osittain uudet miehet olivat heti ensimmäisessä pelissään maalinteossa. Viisi kuukautta peleistä sivussa ollut Jere Karjalainen avasi maalitilinsä heti kauden toisessa vaihdossaan. Jukureista Tapparaan siirtynyt Teemu Suhonen tarvitsi pari vaihtoa enemmän ennen kuin ensimmäinen osuma Tappara-paidassa syntyi; koko kaudella se oli hänelle kahdeksas. Anton Ollikainen puolestaan laukoi koko lyhyen liigauransa ensimmäisen maalin! Seuraavat maalintekijät olivat jo tutumpia: Kristian Kuusela teki kauden 16:nnen ja Matti Järvinen kauden yhdeksännen maalinsa.

Karjalaiselle ja Suhoselle siis ensimmäiset ottelut Tapparassa tällä kaudella. Maalissa torjuntavuorossa oli Niklas Bäckström.

KooKoo avasi pelin kovalla liikkeellä ja paineistuksella, mutta se toi sille myös jäähyjä. Se kesti ensimmäisen rangaistuksensa loppuun, mutta joitakin sekunteja sen päättymisen jälkeen Karjalainen pääsi tuuppaamaan Ben Bloodin laukauksen reboundin KooKoo-vahti Samu Perhosen taakse. Vain minuutti myöhemmin KooKoo katkaisi Tapparan syötön keskialueella ja pääsi ylivoimahyökkäykseen, josta Malte Strömwall tasoitti ottelun. 12 minuutin pelin jälkeen vieraat saivat kaksi peräkkäistä jäähyä, ja Tappara rankaisi kahden miehen ylivoimalla. Suhonen laukoi kiekon tarkasti tolpan juureen. Tauolle lähdettiin kotijoukkueen maalin johdossa.

Toisessa erässä nähtiin vain yksi maali, mutta muutakin tapahtui. Tuon maalin pääsi Perhosen torjunnan jälkeen lakaisemaan sisään Tapparan LeKi-laina Ollikainen, jolle osuma oli siis ensimmäinen Liigassa. Sitä ennen KooKoolla oli ollut rangaistuslaukaus, kun Tappara-pelaaja oli sulkenut kiekon käteensä maalialueellaan. Rankkarin laukoi maalipyssy Strömwall ja sen torjui kokenut Bäckström. Erän lopussa Tapparallekin olisi kuulunut rangaistuslaukaus, kun Teemu Suhonen avasi Matti Järvisen läpiajoon, jossa tuli takaa tehty rike, mutta tuomari tyytyi pelkkään jäähyyn. Läpi meni myös erän alkupuolella nähty Strömwallin törkeä vihellyksen jälkeinen mailankärjellä lyönti Jere Karjalaiseen.

Kolmas erä alkoi Tapparan alivoimapelillä. Melkein heti sen päätyttyä iski kuitenkin Tappara, joka pääsi ylivoimahyökkäykseen, josta Kuusela nautti Anton Levtchin syötöstä kiekon maaliin. Matti Järvinen lisäsi johtoa erän puolivälissä hyvällä yhteispelillä Sami Moilasen kanssa. Lisää osumia ei nähty, vaan 5-1 jäi lopputulokseksi.

Tappara lähestyy kovasti 10000 runkosarjamaalin rajaa kotimaisen jääkiekon pääsarjapeleissä. Tämän illan jälkeen matkaa tasalukuun on enää 15 osumaa.

Viikonloppuna ei Liigaa pelata, mutta alkuviikosta mennään taas. Tappara meneekin tiistaina samantien mahdollisimman pitkälle aina Ouluun asti Kärppien vieraaksi. Kärkiottelut jatkuvat perjantaina Hakametsässä, jonne vieraaksi tulee TPS. Liput otteluun Ticketmasterista.

Kuvat: Miikka Jääskeläinen