Tiistai 17.4. VS.

3 - 0
(0-0, 1-0, 2-0)

Kärpät – Tappara      3-0 (0-0, 1-0, 2-0)

Kärpät ja Tappara aloittivat vuoden 2018 finaalisarjan Oulun Raksilassa. Kotijoukkue Kärpät piti kotietunsa ja vei ensimmäisen pelin maalein 3-0. Kärpät johtaa nyt voitoin 1-0, kun mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa.

Peli meni koko lailla yleisen ennakoinnin lailla. Kärppien parempi pelituntuma näkyi, Tapparan esitys jäi vähän vajaaksi, eivätkä syötöt napsuneet terävästi kohdilleen. Maalin pelinä mentiin kuitenkin lähes loppuun saakka.

Avauserä oli maaliton ja tasainen, mutta kääntyi lievästi Kärpille yhden ylivoimatilanteenkin myötä. Toisessakin erässä Kärpät oli hiukan niskan päällä ja pääsi neljän minuutin pelin jälkeen johtoonkin. Runkosarjan pistepörssivoittaja Julius Junttila pääsi nousemaan laukaisupaikkaan ja ohitti Hrachovinan. Kummallakin joukkueella oli toisessa erässä vielä ylivoimamahdollisuus, mutta alivoimanelikot dominoivat.

Kolmannessa erässä Tappara lisäsi höyryä ja sai painetta hyökkäysalueelle, mutta Kärpät puolusti hyvin. Tasoitus kävi lähellä, kun Valtteri Kemiläisen laukaus kilahti ylärimaan. Pari minuuttia ennen loppua Kärpät pääsi Tapparan painostuksessa nopeaan vastaiskuun, josta Charles Bertrand sai putata Junttilan syötöstä takatolpalta tyhjiin 2-0. Viimeisellä minuutilla Tappara otti maalivahdin pois, mutta yritys päättyi Jani Hakanpään keskialueelta tekemään maaliin.

Kärppien Junttila keräsi siis tehot 1+1 ja oli pelin paras pelaaja. Maalivahti Veini Vehviläinen piti nollan, mutta töitä Tappara ei nuorukaiselle saanut järjestettyä läheskään tarpeeksi. Tapparalla on enemmän parannettavaa seuraavaan peliin.

Finaalien toinen ottelu pelataan ylihuomenna torstaina Hakametsässä. Lippuja on vielä saatavissa Ticketmasterista.

Kuvat: Saana Hakala