fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

HIFK kavensi voitot 1-2:een

  • Raportti
  • Galleria
  • Maalikooste

Tappara – HIFK      2-3 (1-1, 1-1, 0-1)

HIFK haki Hakametsästä kaipaamansa vierasvoiton ja kavensi välieräsarjan Tapparan johtolukemiin 2-1. Kolmannen välieräpelin loppunumerot helsinkiläisille 3-2. Samalla HIFK katkaisi Tapparan yhdeksän pelin voittoputken keskinäisissä otteluissa.

Vierasjoukkue ratkaisi pelin tänään ylivoimalla. Sen jokainen maali syntyi Tappara-pelaajan istuessa jäähyaitiossa. Tätä ennen IFK oli koko pudotuspeleissä tehnyt vain yhden ylivoimamaalin.

Tappara johti peliä kahdesti. Valtteri Kemiläinen vei kirvesrinnat avauserässä johtoon, Sebastian Repo teki saman toisessa erässä.


HIFK pääsi tuulettamaan ensimmäistä semifinaalivoittoaan.

Tappara ei saanut parastaan irti

HIFK oli uusinut taas kokoonpanojaan ja laittoi maaliinkin ensimmäistä kertaa Niklas Bäckströmin. Kokenut kassari torjuikin joukkueelle heti voiton torjumalla 26 kertaa, joista puolet kolmannessa erässä.

Tappara ei vaihtanut kokoonpanojaan, mutta sen peli-ilme oli vähän vaihtunut kahden hyvin sujuneen ensimmäisen pelin jälkeen. Tekeminen oli vähän puolivillaista, vauhti ja tappajan vaisto puuttuivat. Myös aiemmista peleistä kokonaan puuttuneet helpot virheet ja harhasyötöt tekivät epätoivotun paluun. Keskittyminen ei vain ollut tänään ihan tapissa.

Huolellisuuden ja tilanneterävyyden puute aiheutti jäähyjä, joita koristivat vielä turhat jäähyt väärästä vaihdosta ja kiekosta katsomoon. Rangaistuksiin voi laskea mukaan myös HIFK:n toisen erän lopussa saaman rangaistuslaukauksen, jossa Juha Jääskä ei kuitenkaan onnistunut Dominik Hrachovinaa ohittamaan. Kolme päästettyä alivoimamaalia heijastavat kuitenkin sitä, että tekeminen ei vain ollut niin skarppia ja vahvaa kuin aiemmin.

HIFK oli parempi kuin edellisissä peleissä ja sai aikaan tilanteita aivan Tappara-maalin eteen, turhan usein kuitenkin kirvesrintapelaajan omasta huolimattomuudesta kiekon kanssa. Niin hyvä HIFK ei kuitenkaan vieläkään ollut, etteikö Tappara olisi itse paremmin pelaamalla voinut voittaa. Tällä kertaa peli kääntyi vieraille paremmalla erikoistilannepelaamisella. Ehkä Tapparallekin tosin olisi voinut viheltää pari ylivoimamahdollisuutta enemmänkin, mutta tänään linja ei ollut kotijoukkueelle kovinkaan suosiollinen.


Sebastian Repo vei Tapparan johtoon toisessa erässä, mutta johto ei kestänyt.

Jarkko Malinen teki kaksi viimeistä maalia

Valtteri Kemiläinen vei ylivoimalla Tapparan johtoon viiden minuutin pelin jälkeen. Ryan O’Connor tasoitti niin ikään ylivoimalla samassa erässä. Toista erää oli pelattu 13 minuuttia, kun Sebastian Repo laukoi Tapparan uudelleen johtoon Otto Rauhalan aloitusvoitosta. Kaksi viimeistä maalia teki IFK:n Jarkko Malinen. Hän tasoitti toisessa erässä runnomalla reboundin Dominik Hrachovinan taakse, ja ohjasi kolmannessa erässä Juuso Puustisen syötöstä ylänurkkaan voittomaalin.

IFK:n 3-2 syntyi kuutisen minuuttia ennen kolmannen erän loppua. Tappara sai loppuun vielä pyöritystä ja painetta, pelaten välillä viidellä ja jopa kuudellakin hyökkääjällä ilman maalivahtia. Parhaan pitkän pyörityksensä se menetti päätuomarin virheelliseen katkoon käsisyötöstä, minkä ansiosta IFK sai vaihdettua väsyneet miehensä pois kaukalosta.

Sarja jatkuu neljännellä pelillä maanantaina Helsingissä. Hakametsässä pelataan viides peli keskiviikkona 12.4. klo 18.30. Liput tuohon peliin tulevat myyntiin maanantaina klo 12.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi)

 

Ottelun tilastot

Semifinaali 8.4.2017
Tappara – HIFK      2-3 (1-1, 1-1, 0-1)

1. erä:
05:05 1-0 Valtteri Kemiläinen (Jani Lajunen, Veli-Matti Savinainen) yv
15:51 1-1 Ryan O’Connor (Juhamatti Aaltonen) yv

2. erä:
32:53 2-1 Sebastian Repo (Otto Rauhala)
35:40 2-2 Jarkko Malinen (Roope Hintz, Juuso Puustinen) yv
39:53 Juha Jääskä HIFK, epäonnistunut rangaistuslaukaus

3. erä:
54:09 2-3 Malinen (Puustinen, Miro Heiskanen) yv

Jäähyt:
Tappara 5 x 2 min
(2xKemiläinen, joukk.rang., Rantakari, Hrachovina)
HIFK 3 x 2 min

Maalivahdit:
Dominik Hrachovina, Tappara 4+12+6=22, pois 58:49-
Niklas Bäckström, HIFK 6+7+13=26

Erotuomarit: Stefan Fonselius – Jari Levonen

Yleisöä: 7300

Alumnien tähdet:
1. tähti: Malinen, HIFK
2. tähti: Hrachovina, Tappara
3. tähti: Repo, Tappara

Ottelun kokoonpano

Haapala-Järvinen-Karjalainen
Savinainen-Lajunen-Kuusela
Røymark-Peltola-Nurmi
Luoto-Rauhala-Repo

Elorinne-Kemiläinen
Bonsaksen-Parlett
Salonen-Rantakari
Saravo

Hrachovina
(Lassila)

Uusimmat

Suosituimmat