Tiistai 12.9. VS.

1 - 0
(0-0, 1-0, 0-0)

Tappara – KalPa      1-0 (0-0, 1-0, 0-0)

Tapparan kotikausi käynnistyi komealla seremonialla, jossa seurahistorian kaikkien mestarijoukkueiden kapteenit auttoivat nostamaan uuden mestaruusviirin kattoon. Seremonian jälkeen pelattiin Liiga-ottelu Tappara-KalPa, jossa kotijoukkue vei sarjapisteet jalkapallolukemin 1-0.

Pelissä nähtiin harvinaisen vähän huippuluokan maalipaikkoja, se myös selittää vähät maalit. Kummassakin päädyssä ulkomaalaismaalivahdit olivat vieläpä hyvässä vireessä, Tapparalla 30 kertaa torjunut Dominik Hrachovina ja KalPalla 19 torjuntaa tehnyt Denis Godla. Pelin ainoan maalin teki toisessa erässä Tappara-kippari Jukka Peltola.

Avauserä jäi tasoltaan viirinnostoseremonian varjoon, varsinkin kotijoukkueen osalta. Maaleja ei nähty, jäähyjä tuli kolme. Tappara sai ensin koittaa ylivoimaa, mutta ei saanut tilanteita. KalPalla oli kaksi seuraavaa yv-mahdollisuutta, joista jälkimmäinen jatkui toiseenkin erään. Hrachovina joutui torjumaan erässä peräti 14 kertaa, kun Godlalle laukauksia tuli vain kolme.

Tapparalle tuli toisessa erässä lisää alivoimaa, mutta avausmaali saatiin vihdoin aikaan vajaamiehisenäkin. Jukka Peltola porhalsi karkuun KalPan Mathew Maionelta, ehti ansaita häirittynä jo rankkarinkin, mutta pelasi tilanteen loppuun ja vippasi kiekon yläkulmaan ohi Godlan. KalPa puolestaan todella sai erässä rankkarin, kun Tappara-pelaaja pelasi jäähän pudonnutta mailaa kohti kiekkoa. Frank Gymer tuli yrittämään Hrachovinan ohittamista, mutta kiekko karkasi ennen kunnon yritystä.

Toisessa erässä myös Tapparan Joona Luoto jäi kovan taklauksen alle ja jätti pelin kesken. Kolmannessa erässä puolestaan KalPan Tommi Jokinen sai oman pelaajan laukauksen ikävännäköisesti kasvoihinsa, mutta ilmeisesti pahimmilta vältyttiin.

Tapparan syöttöpeli ei kolmannessakaan erässä saanut kiekkoa ja samalla miehiä liikkeelle, vaan edelleen jatkettiin nihkeästi hyökkäyssuuntaan. Puolustuspeli sentään toimi antaumuksella. Toiseksi viimeisellä minuutilla KalPa otti maalivahdin pois, Tappara sai jäähyn, ja vieraat hakivat tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla neljää vastaan. Kova myllytys ei tuottanut kuitenkaan tulosta. Tappara voitti 1-0.

Tapparan seuraava ottelu pelataan lauantaina edelleen Hakametsässä. Silloin vastaan tulee KooKoo. Kyseessä on viime kauteen pelaajauransa lopettaneen Pekka Saravon spesiaaliottelu, jossa etsitään Pekalle töitä!

Tero Aalto (Kuvat: Mikko Pylkkö)