fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Ilvekselle paikallispelivoitto pitkästä aikaa

  • Raportti
  • Galleria

Tappara – Ilves       1-2 (0-0, 1-1, 0-1)

Hakametsän Liiga-kausi avattiin viime vuosikymmenen perinteiseen tapaan paikallisottelulla, jossa illan isäntänä toimi Tappara ja vieraana Ilves. Viime kaudella Tappara voitti kaikki keskinäiset kohtaamiset, mutta nyt mentiin toisin kuvioin: Ilves otti voiton Tapparasta kymmenen peräkkäisen tappion jälkeen maalein 2-1.

Tapparan maalin laukoi Otso Rantakari, jolle maali oli luonnollisestikin kauden ensimmäinen. Maalissa pelasi Christian Heljanko. Kolmelle kirvesrinnalle, Juho Rautaselle, Kristian Tanukselle ja Sami Moilaselle peli oli Liiga-uran ensimmäinen. Heistä Tanus pääsi tilastoihin kahden minuutin jäähyn verran, ylimääräisen hyökkääjän tontilla olleelle Moilaselle puolestaan peliaikaa ei vielä tullut. Jere Karjalainen ja Tuukka Mäntylä olivat poissa Tapparan kokoonpanosta.

Joukkueet hakivat toisistaan otetta koko avauserän. Ilves aloitti vauhdikkaammin, Tappara löysi välillä jykevän menon, mutta oli loppuerässä taas vähän huolimattomampi. Heljanko ja Riku Helenius pitivät maalinsa puhtaina muutamista hyvistä maalipaikoista huolimatta. Tappara pääsi kokeilemaan erän lopussa ylivoimaakin, mutta ei löytänyt vielä askelmerkkejään.


Tappara pääsi tuulettamaan kerran, kun Otso Rantakarin siniviivapommi upposi ylivoimalla.

Toisessa erässä päästiin maalienkin makuun. Tamperelaisjoukkueiden kauden avausosuman Liigassa laukoi Tappara-pakki Otso Rantakari, joka pyssytti siniviivalta kiekon maaliin kirvesrintojen pelin kolmannen ylivoimapelin aikana. Maalin jälkeen Ilveskin pääsi ylivoimalle ja onnistui heti ensimmäisestä sellaisestaan, kun Teemu Rautiainen tasoitti

Kolmannessa erässä Ilves siirtyi johtoon Juho Liuksialan maalilla. Viimeisillä minuuteilla Tappara sai hyökkäyspainetta, mutta ei päässyt kulmista ja maalin takaa pois maalipaikoille. Viimeisen minuutin ajaksi Tappara pääsi ylivoimalle, mutta Ilves puolusti johtonsa loppuun ja otti pitkästä aikaa paikallispelivoiton.

Liiga jatkuu heti tiiviissä tahdissa. Tappara matkustaa huomenna Hämeenlinnaan HPK:n vieraaksi. Seuraava kotiottelu kirvesrinnoilla on viikon päästä lauantaina Pelicansisa vastaan.

Kuvat: Miikka Jääskeläinen

 

Ottelun tilastot

Liiga 14.9.2018
Tappara – Ilves       1-2 (0-0, 1-1, 0-1)

1. erä:
Maaliton

2. erä:
31:48 1-0 Otso Rantakari (Jarkko Malinen, Jan-Mikael Järvinen) yv
34:22 1-1 Teemu Rautiainen (Juha Leimu) yv

3. erä:
46:25 1-2 Juho Liuksiala (Joose Antonen, Olli Vainio)

Jäähyt:
Tappara 3 x 2 min
(Tanus, Levtchi, Kemiläinen)
Ilves 4 x 2 min

Maalivahdit:
Christian Heljanko, Tappara 9+7+7=23, pois 58:56-60:00
Riku Helenius, Ilves 7+7+4=18

Erotuomarit: Stefan Fonselius – Jani Luoma-aho

Yleisöä: 6544

Alumnien tähdet:
1. tähti: Liuksiala, Ilves
2. tähti: Malinen, Tappara
3. tähti: Rautiainen, Ilves

Ottelun kokoonpano

Záborský-Malinen-Kuusela
Erkinjuntti-JM.Järvinen-Ojamäki
Rauhala-Jasu-Tanus/Moilanen
Levtchi-M.Järvinen-Luoto

Vittasmäki-Rantakari
Utunen-Kemiläinen
Rautanen-Elorinne

Heljanko
(Bäckström)

Uusimmat

Suosituimmat