Jatkoerien kautta seiskapeliin!

Ilves – Tappara       1-2 (0-1, 0-0, 1-0) je

Hakametsässä nähtiin yksi kaikkien aikojen hurjimmista paikallispeleistä, kun Tappara ja Ilves väänsivät neljännesfinaalien kuudennessa pelissä. Ilveksellä oli panoksena pääsy välieriin, Tapparalla sarjan venytys seitsemänteen peliin.

Mentiin aina kolmanteen erään saakka ennen kuin voittaja löytyi. Kello pysähtyi aikaan 107:39, kun Blake Parlettin laukaus upposi Antti Lehtosen taakse ja Tappara siirsi sarjan ratkaisun seitsemänteen peliin. Sarjassa jo kuudes vierasvoitto, tällä kertaa Tapparalle, loppulukemat 2-1.

Ratkaisijamaalari Parlettin lisäksi Tapparasta osui tänään Jere Karjalainen, joka teki maalin heti ensimmäisessä pudotuspelivaihdossaan oltuaan sivussa yhtä peliä lukuun ottamatta koko ajan tammikuun lopusta saakka. Iso kiitos voitosta lankeaa myös maalivahti Dominik Hrachovinalle, joka torjui peräti 63 kertaa ja piti joukkuettaan pystyssä vaikeina hetkinä.

Molemmilla selkeät hallintajaksonsa

Ottelu oli todellinen jännitysnäytelmä. Tappara vei pelin avauserää, ja Karjalainen ohjasikin kiekon Lehtosen taakse jo kolmen minuutin pelin jälkeen. Toinen erä oli tasaisen ympäripyöreä, jossa Ilves oli lähempänä osumia kolmen ylivoimapelinsä ansiosta. Kolmas erä oli Ilveksen. Markku Flinck tasoitti pelin, kun kolmatta erää oli pelattu kuusi minuuttia. Sen jälkeen Ilves haki voitto-osumaa, mutta Hrachovina kesti, kesti ja kesti.

Ensimmäinen jatkoerä oli sekin lievästi Ilveksen. Hurjia tilanteita ei kuitenkaan hirveästi ollut. Toisen jatkoerän Tappara pääsi aloittamaan ylivoimalla, mutta ei onnistunut ratkaisemaan. Peli alkoi kuitenkin kääntyä Tapparalle.

Nelisen minuuttia toista jatkoerää oli pelattu, kun Veli-Matti Savinainen sooloili yksin kolmen Ilves-pelaajan välistä ja sai lirutettua kiekon Lehtosen torjunnankin läpi. Kiekko näytti liukuvan maaliviivan yli ennen kuin Ilves-pakki siivosi sen ulos, mutta jollakin millimetrin tuhannesosatulkinnalla maalia ei kuitenkaan pitkän videotarkistuksen jälkeen hyväksytty.

Kolmas jatkoerä oli sitten melkein yhtä maalia, ja tapparalaisittain juuri sitä oikeaa yhtä. Vajaa kahdeksan minuuttia oli menty, kun Tapparan hyökkäysaluealoitus poiki hyvän paineen Ilves-alueelle. Lopulta Jukka Peltola jätti kiekon taaksepäin siniviivalle, josta Blake Parlett laukoi maskin takaa ratkaisun.

Tapparan historian pisin ottelu

Peli oli Tapparan historian pisin ottelu. Edellinen pituusennätys oli vuoden 2003 ratkaisufinaali Oulussa, jossa voittomaali syntyi ajassa 103:39. Ilveksellä jäi matkaa omaan ennätykseensä lähes puolitoista erää vielä.

Huomenna jatketaan sitten nopeaan tahtiin alle 18 tuntia edellisen pelin päättymisen jälkeen. Jalat voivat olla hapoilla ja jäseniä kolottaa, mutta mielet ovat taatusti kirkkaita. Huomisen voittaja pelaa mitaleista.

Tappara-Ilves, Game 7, Hakametsässä klo 17.