Torstai 21.9. VS.

3 - 4
(2-0, 1-3, 0-1)

Tappara – JYP     3-4 (2-0, 1-3, 0-1)

Tiistaina Tappara sai Hakametsään vastaansa sarjan kärjessä olevan JYPin. JYP näytti, miksi se on kärkijoukkue, kun se nousi avauserän jälkeisestä kahden maalin tappioasemasta ohi ja voittoon. Vauhdikkaassa ja monia käänteitä sisältäneessä ottelussa vierasvoiton loppulukemat Hakametsässä JYPille 4-3.

Aleksi Salonen iski Tapparan maaleista kaksi, Otto Rauhala yhden. Dominik Hrachovina pelasi CHL-pelit mukaan lukien jo kymmenennen pelinsä putkeen maalissa.

Tappara oli avauserässä järisyttävän vahva. Se luisteli ja kamppaili vieraat täysin suohon, eikä sen kahden maalin erävoitossa ollut vähääkään liikaa, pikemminkin päinvastoin. Maalipaikkoja tuli lähes joka vaihdossa, mutta ainoana paikoissa osui puolustaja Aleksi Salonen, joka teki erän molemmat maalit. Ensimmäinen syntyi siniviivalaukauksella, toinen Kristian Kuuselan yrityksen reboundiin syöksymällä. Maaliensa lisäksi Tapparalla oli kaksi tuloksetonta ylivoimapeliä ja mm. Niko Ojamäen tolppalaukaus. Juho Olkinuora JYP-maalissa joutui torjumaan 13 kertaa.

Toiseen erään JYP tuli aivan eri vauhdin ja aggressiivisuuden löytäneenä, eikä tauon aikana puolestaan löystynyt Tappara pystynyt vastaamaan siihen. Tappara ryhtyi syöttämisen sijaan kuljettelemaan kiekkoa, ja JYP sai jatkuvasti karvattua kiekkoa pois ja pidettyä painetta hyökkäysalueellaan. Ensin JYP ei vahvasta hallinnastaan huolimatta saanut huippumaalipaikkoja, mutta sitten niitäkin alkoi tulla ja samantien ropisi. Vieraat tasoittivat 14 sekunnin välein syntyneillä osumilla ja menivät vielä johtoonkin. Jerry Turkulainen teki ensimmäisen maalin, Juuso Puustinen kaksi seuraavaa. Tappara kuitenkin tasoitti vielä erän viimeisellä sekunnilla, kun Otto Rauhala ohjasi Mikko Lehtosen laukauksen sisään. Tässä erässä oli Dominik Hrachovinan vuoro tehdä 13 torjuntaa.

Kolmas erä oli tasaisin ja siinä ehkä tapahtui vähiten. Erässä nähtiin vain yksi maali, joka ratkaisi voiton. Se tuli jo erän alussa, kun JYP-pakki Jaakko Jokinen laukoi aloitusvoiton jälkeen maskittoman laukauksen, joka yllättäen meni Hrachovinan taakse. Tapparalla oli muutama paikka tasoittaa, mutta ei mitään isompaa painetta. JYP piti johtonsa loppuun ja vankisti sarjakärkeään.

Tappara jatkaa kotihallissa vielä tämän ja ensi viikon. Tämän viikon toinen kotiottelu on ylihuomenna lauantaina ja silloin vastaan tulee Sport. Liput lauantaimatsiin Ticketmasterista.