fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

JYP nousi viime sekunneilla

  • Raportti
  • Galleria

Tappara – JYP        2-3 (1-0, 1-0, 0-2) vl

Tappara ja JYP kohtasivat toisensa toisen kerran tällä kaudella perjantai-iltana Hakametsässä. Ensimmäisen pelin Jyväskylässä oli voittanut JYP, joka teki täsmälleen saman tempun nytkin: nousi kahden maalin takaa tasoihin vieläpä dramaattisesti kaksi sekuntia ennen loppua, ja lopulta vei lisäpisteenkin voittolaukauskilpailun jälkeen 3-2.

Aleksi Elorinne iski kauden toisen maalinsa, ja Matti Järvinen neljännen maalinsa tällä kaudella. Maalissa torjuntavuorossa oli toista Liiga-peliä peräkkäin Niklas Bäckström – välissä tosin Christian Heljanko pelasi CHL-pelin.

Avauserän voitti kotijoukkue Tappara yhdellä maalilla, vaikka useampaankin oli paikkoja. Takapuolet penkeistä nosti ensin tilanne, jossa sekä Antti Erkinjuntti, Jan-Mikael Järvinen että Niko Ojamäki pääsivät sekunnin välein yrittämään läheltä maalivahti Eetu Laurikaisen ollessa jo jäissä, mutta ihmeen kaupalla maali ei vielä syntynyt. Hetkeä myöhemmin Elorinne laukoi Kristian Kuuselan nappisyötöstä pelin avausmaalin. Matias Lehtonenkin sai kiekon vielä maaliin, mutta se osuma hylättiin ihan oikeutetusti korkealla mailalla tehtynä. JYPillä oli erässä kaksi ylivoimatilannetta, jotka Tappara hoiteli.

J
JYPin maalilla tilanteita nähtiin paljon enemmän kuin toisessa päässä.

Jos ensimmäinen erä oli ollut Tapparan, toinen erä oli sitä vielä selvemmin. Tälläkin kertaa tuloksena oli kuitenkin vain yksi maali. Se syntyi erän loppupuolella, kun Matti Järvinen ohjasi maalin edestä Erkinjuntin syötön takanurkkaan. Ilahduttavinta maalissa oli se, että se syntyi ylivoimalla, joka on ollut viime peleissä ihan hyvän näköistä mutta tehotonta.

Tapparalla oli ensin kolmannessa erässä tilanteita lisätäkin johtoaan, mutta Laurikainen torjui pari kertaa jo tuurillakin. Kymmenen minuuttia ennen loppua JYP onnistui kaventamaan, kun konkari Eric Perrin survoi kiekon Bäckströmin taakse. Vieraat saivat maalista hyvän buustin, joka huipentui kahden viimeisen minuutin tasoitusyritykseen ilman maalivahtia pelaten. Kolme sekuntia ennen loppua JYP onnistui tasoittamaan Julius Nättisen maalilla. Tappara haastoi tilanteen maalivahdin häirintänä, mutta osuma laskettiin.

Jatkoajalla nähtiin Juuso Vainion tolppalaukaus mutta ei maaleja. Mentiin voittolaukauskilpailuun, jossa nähtiin ainoastaan yksi onnistuminen, kun JYPin Nättinen osui. Tapparasta yrittivät Tomáš Záborský, Anton Levtchi ja Jarkko Malinen.

Tapparalla on nyt edessään harvinainen vapaa lauantai. Peleille palataan ensi keskiviikkona ja edelleen jatketaan kotikaukalossa. Silloin Hakametsään vieraaksi saapuu Mikkelin Jukurit. Liput otteluun myy Ticketmaster.

Kuvat: Miikka Jääskeläinen

Ottelun tilastot

Liiga 23.11.2018
Tappara – JYP       2-3 (1-0, 1-0, 0-2) vl

1. erä:
07:05 1-0 Aleksi Elorinne (Kristian Kuusela, Jan-Mikael Järvinen)

2. erä:
34:26 2-0 Matti Järvinen (Antti Erkinjuntti, Niko Ojamäki) yv

3. erä:
50:04 2-1 Eric Perrin (Alex Lindroos, Ossi Louhivaara)
59:58 2-2 Julius Nättinen (Oscar Eklund, Jerry Turkulainen) im

Jatkoaika:
Maaliton

Voittolaukauskilpailu:
– Tomáš Záborský, Tappara
– David Tomášek, JYP
– Anton Levtchi, Tappara
65:00 2-3 Nättinen vl
– Jarkko Malinen, Tappara

Jäähyt:
Tappara 2 x 2 min
(Záborský, M.Järvinen)
JYP 3 x 2 min

Maalivahdit:
Niklas Bäckström, Tappara 8+6+8+x=23
Eetu Laurikainen, JYP 14+16+9+0=39, pois 58:02-59:58

Erotuomarit: Antti Boman – Aaro Brännare

Yleisöä: 5070

Alumnien tähdet:
1. tähti: Kuusela, Tappara
2. tähti: Elorinne, Tappara
3. tähti: Erkinjuntti, Tappara

Ottelun kokoonpano

Záborský-Malinen-Ojamäki
Erkinjuntti-JM.Järvinen-Kuusela
Luoto-M.Järvinen-Levtchi
Lehtonen-Jasu-Rauhala

Vittasmäki-Rantakari
Mäntylä-Kemiläinen
Blood-Fälth
Elorinne

Bäckström
(Heljanko)

Uusimmat

Suosituimmat