Karjalaisen hattutempulla takaisin voittojen tielle

Perjantai 1.12. VS.

4 - 3 (ja)
(1-3, 1-0, 1-0, 1-0)

HPK – Tappara      2-5 (1-2, 1-3, 0-0)

Hämeenlinnan Suomi 100 -juhlaottelussa HPK sai vastaansa Tapparan. Itse peli oli vierailijoiden juhlaa, sillä Tappara vei voiton maalrin 5-2. Samalla katkesi kirvesrintojen neljän pelin mittainen tappioputki.

HPK onkin ollut sopiva vastustaja Tapparalle viime vuosina, sillä Tappara on voittanut Kerhon nyt seitsemän kertaa peräkkäin. Tämän ja kahden edelliskauden aikana pelattujen 10 keskinäisen pelin voitot ovat Tapparan eduksi nyt 9-1.

Tänään kirvesrintojen ykkössankari oli hyökkääjä Jere Karjalainen, joka paukutti liigauransa ensimmäisen hattutempun eli kolme maalia. Maalinteossa onnistuivat myös Otso Rantakari ja Juhani Jasu. Uransa 800:nnen runkosarjaottelun pelannut Kristian Kuusela syötti kaksi maalia, samoin Otto Rauhala, Sebastian Repo ja Niko Ojamäki. Maalissa torjuntavuoro oli Christian Heljangolla.

Tappara hallitsi peliä alusta loppuun. Se voitti ensimmäisen erän 2-1, kun kumpikin joukkue onnistui ensin ylivoimalla ja sitten Karjalainen teki illan ensimmäisen maalinsa. Ylivoimamaaleilla juhlineet olivat tamperelaisten Otso Rantakari ja kotijoukkueen Kristian Vesalainen. Karjalainen teki maalinsa Niko Ojamäen komeasta päätyesityöstä.

Toisen erän alussa HPK:n Vesalainen laukoi illan toisen ylivoimamaalinsa tasoittaen pelin. Reilua minuuttia myöhemmin Karjalainen iski kuitenkin kahdesti 22 sekunnin välein täydentäen hattutemppunsa ja lähettäen HPK-vahti Antti Karjalaisen vaihtoon. Tapparan kolmatta maalia edelsi tilanne, josta HPK halusi jäähyä. Sitä purnatessaan kotijoukkue menetti peliotettaan. Karjalaisen hattutemppuosuman jälkeen erässä nähtiin vielä yksi Tapparan ylivoimamaali, joka oli samalla ensimmäinen vaihdosta maaliin tulleen Emil Larmin taakse. Maalin ohjasi maalin edestä Juhani Jasu Kuuselan nappisyötöstä.

Kolmas erä starttasi Tapparan alivoimalla ja sen aikana pitkäksi venähtäneellä videotarkistuksella, jolla varmistettiin, että HPK ei ollut saanut kiekkoa maaliin. Lopulta erässä ei nähty lainkaan maaleja, vaikka kotijoukkue pääsi kolmesti ylivoimalle ja Tapparakin kahdesti. Kahdessa ensimmäisessä erässä joukkueiden yv-peli oli vielä ollut tehokasta.

Voitollaan Tappara nousi taas tasapisteisiin kakkossijalla olevan TPS:n kanssa. Kärjessä Kärpät on kuitenkin vielä kaukana edellä.

Tappara pelaa uudelleen heti huomenna lauantaina Hakametsässä, jossa se saa omassa Suomi 100 -juhlaottelussaan vieraaksi Rauman Lukon. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo klo 15. Jo kaksi tuntia ennen sitä kaukalossa nähdään Tapparan legendapelaajat vastassaan julkkisten joukkue Zoom.

Arkistokuvat: Mikko Pylkkö, Saana Hakala