Tiistai 21.11. VS.

3 - 1
(2-0, 0-0, 1-1)

Kärpät – Tappara      3-1 (2-0, 0-0, 1-1)

Liigan kärkikamppailu pelattiin tiistaina Oulussa, kun sarjakakkonen Tappara lähti neljän pisteen takaa-ajomatkalta haastamaan ykköstä Kärppiä. Takaa-ajo ei onnistunut, vaan Kärpät otti kotivoiton 3-1 ja kasvatti sarjajohtonsa nyt seitsemään pisteeseen.

Samalla meni poikki Tapparan 10 ottelun mittainen voittoputki, jolla se sivusi 18 vuotta vanhaa seuraennätystään. Samaan sivuamiseen yllettiin viime kaudellakin, joten tuollaisten rikkominen vain on vaikeaa. Kärpät sen sijaan jatkoi omaa putkeaan, jossa se on nyt ottanut 12 kotivoittoa peräkkäin.

Tapparan maalin tänään teki puolustaja Mikko Lehtonen. Maalissa torjui Dominik Hrachovina. Puolustuksesta puuttui loukkaantumisen vuoksi Veli-Matti Vittasmäki, jonka tilalla 17-vuotias Toni Utunen sai kirjoihinsa toisen Liiga-pelinsä.

Kärpät oli ensimmäisessä erässä vauhdikkaampi ja väkevämpi kuin vierasjoukkue, ja myös tulosta tuli. Julius Junttila hyödynsi Tapparan oman alueen kiekonmenetyksen ja laukoi rystyltä ohi Dominik Hrachovinan. Erän lopussa Kärpät sai ylivoimamaalin, kun heitto maalin eteen kimpoutti kiekon Nicklas Lasun jalan kautta maaliin. Heti perään Kärpät sai kolmannenkin kerran kiekon Hrachovinan taakse, mutta se hylättiin korkeana mailana. Tapparasta Kristian Kuusela osui erässä tolppaan.

Toisessa erässä Tapparalla oli paikkoja kaventaa, etenkin kahden ylivoimapelinsä aikana, mutta onnistumisia ei tullut.

Pitkään Tappara joutui maalia hakemaankin, mutta kavennus syntyi lopulta, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä enää muutama sekunti yli neljä minuuttia. Mikko Lehtonen laukoi kohti maalia, ja jostain kiekko pomppasi ohi maalivahti Veini Vehviläisen. Lopussa Tappara veti Hrachovinan pois ja yritti kuudella kenttäpelaajalla. Hyvä tilanne saatiin aikaiseksikin, mutta tasoitusta ei syntynyt. Sen sijaan vain sekunteja sen jälkeen Mikael Ruohomaa laukoi kaukaa loppunumerot tyhjiin.

Tapparan voittoputki on nyt siis poikki, mutta viikko jatkuu kovien pelien merkeissä. Perjantaina Hakametsään saapuu sarjassa kolmosena oleva TPS. Ottelu alkaa tuttuun tapaan klo 18.30

Arkistokuvat: Mikko Pylkkö