fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Kärpät vahvempi Hakametsässä

  • Raportti
  • Galleria

Tappara – Kärpät       2-4 (1-2, 0-1, 1-1)

Viime kauden finaalipari Kärpät ja Tappara kohtasivat tänään ensimmäistä kertaa tällä kaudella Hakametsässä. Voimasuhteet eivät olleet keväästä vielä muuttuneet, vaan Kärpät oli kentällä vahvempi ja otti viidennen peräkkäisen voittonsa Liigassa lukemin 4-2.

Tapparan maalintekijöt olivat Jarkko Malinen ja Joonas Järvinen. Maliselle osuma oli tämän kauden neljäs, Järviselle kauden ja koko Tappara-uran ensimmäinen. Juho Rautanen oli palannut kokoonpanoon neljän pelin poissaolon jälkeen. Maalissa jatkoi Christian Heljanko.

Kärpistä puolustaja Teemu Kivihalme keräsi tehot 1+2.


Joonas Järvinen teki ensimmäisen maalinsa Tappara-paidassa.

Kärpät vei ensimmäistä erää, vaikka Tappara menikin alussa johtoon, kun Malinen hyödynsi Kärppä-pelaajan harhasyötön ja ohitti Veini Vehviläisen hienolla rannekudilla. Se olikin yksi vain kolmesta maalia kohti tulleesta Tappara-laukauksesta, vaikka ylivoima-aikaakin erässä oli neljä minuuttia. Kärpät työllisti Heljankoa 13 laukauksella, joista kaksi meni maaliinkin. Michal Kristof tasoitti kaukolaukauksella pian Tapparan johtomaalin jälkeen, ja Aleksi Heponiemi paikkasi avausmaalin törttöilynsä viemällä vieraat johtoon.

Kärpät oli vauhdikkaampi ja kiekollisempi joukkue myös toisessa erässä. Se myös lisäsi erän loppupuolella johtoaan Teemu Kivihalmeen maalilla. Tapparallakin oli pari-kolme makoisaa paikkaa, mutta Vehviläinen torjui niin Antti Erkinjuntin ja Tomáš Záborskýn tuplayrityksen kuin Niko Ojamäenkin avopaikan.

Kolmanteen erään Tappara tuli vahvasti. Joonas Järvinen kavensi jo erän toisella minuutilla, ja heti perään oli hyvät paikat tasoitukseenkin. Kesken Tapparan hyvien tilanteiden Kärppien Rasmus Kupari iski vastaiskusta vieraat uudelleen kahden maalin johtoon. Kolme minuuttia ennen loppua Jan-Mikael Järvinen sutaisi kiekon ohi jo tyhjästä maalista. Sen lähemmäksi kiriä Tappara ei oikein päässyt.

Kotijoukkue Tappara ei saanut pelissä yhtään jäähyä. Kärpillä kakkosia oli neljä, mutta se selvisi niistä kaikista.

Tapparan kova viikko jatkuu lauantaina, jolloin vuorossa on vieraspeli. Matka vie Jyväskylään, jossa vastassa on siis JYP. Ensi viikolla onkin vuorossa taas Champions Hockey Leaguen vieraspeli alkuviikosta ja loppuviikosta perjantaina Liigan kotipeli KooKoota vastaan.

Kuvat: Mika Kylmäniemi

Ottelun tilastot

Liiga 4.10.2018
Tappara – Kärpät       2-4 (1-2, 0-1, 1-1)

1. erä:
08:53 1-0 Jarkko Malinen
11:48 1-1 Michal Kristof (Shaun Heshka, Teemu Kivihalme)
13:30 1-2 Aleksi Heponiemi (Mika Pyörälä, Rasmus Kupari)

2. erä:
34:44 1-3 Kivihalme (Jasse Ikonen, Kristof)

3. erä:
41:10 2-3 Joonas Järvinen (Niko Ojamäki, Jan-Mikael Järvinen)
48:00 2-4 Kupari (Jasper Lindsten, Kivihalme)

Jäähyt:
Tappara 0 min
Kärpät 4 x 2 min

Maalivahdit:
Christian Heljanko, Tappara 11+5+8=24, pois 58:19-
Veini Vehviläinen, Kärpät 2+9+9=20

Erotuomarit: Antti Boman – Lassi Heikkinen

Yleisöä: 4765

Alumnien tähdet:
1. tähti: Vehviläinen, Kärpät
2. tähti: Pyörälä, Kärpät
3. tähti: Heljanko, Tappara

Ottelun kokoonpano

Kuusela-Malinen-Ojamäki
Záborský-JM.Järvinen-Erkinjuntti
Rauhala-M.Järvinen-Levtchi
Luoto-Jasu-Simontaival

Vittasmäki-Rantakari
Mäntylä-Kemiläinen
Elorinne-J.Järvinen
Rautanen

Heljanko
(Bäckström)

Uusimmat

Suosituimmat