Kärpät vei kuudennen pelin ja mestaruuden

Torstai 26.4. VS.

0 - 1
(0-0, 0-0, 0-1)

Tappara – Kärpät      0-1 (0-0, 0-0, 0-1)

Kärpät on uusi Suomen mestari. Kaksi ottelupalloa menetettyään Kärpät onnistui kolmannella katkaisuyrityksellään, voitti Tapparan Hakametsässä kuudennessa finaaleissa maalein 1-0 ja samalla se voitti koko finaalisarjan voitoin 4-2.

Ensimmäisessä erässä mentiin päädystä päätyyn, mutta oltiin myös selvästi hermostuneita ja pyrittiin tarkkaan peliin. Kummallakin joukkueella oli paikkansa, mutta maaleja ei syntynyt. Erän ainoa tilastomerkintä oli Kärppien väärästä vaihdosta saama jäähy, mutta vieläkään Tapparan ylivoimapeli ei onnistunut maalinteossa.

Maaleja ei tuuletettu toisessakaan erässä. Lähimmäksi pääsi erässä kaksi jäähyäkin istunut Tapparan Otso Rantakari, joka erän lopussa kilautti yläputkea.

Yli 55 minuuttia pelattiin ennen kuin pelin ensimmäinen maali nähtiin. Sen iski Kärppien puolustaja Aleksi Mäkelä, joka finaaleissa nostettiin kokoonpanoon Jani Hakanpään loukkaannuttua. Tappara haki lopussa pari minuuttia tasoitusta ilman maalivahtia, mutta ei onnistunut luomaan vaarallisia maalipaikkoja.

Liigakausi sulkee ovensa tähän. Nyt ei tarvitse enää jännittää. Onnittelut Kärpille mestaruudesta.

Kuvat: Saana Hakala