Kolmas erä toi tärkeän CHL-voiton

Frisk Asker – Tappara       1-3 (1-1, 0-0, 0-2)

Tappara otti kauden ensimmäisen vierasvoittonsa Champions Hockey Leaguessa, kun se tiistaina kaatoi Norjassa Frisk Askerin maalein 3-1. Voitto piti Tapparan edelleen täysillä mukana A-lohkon voittokamppailussa ja jatkopaikassa. Se ratkeaa kuitenkin vasta viikon päästä viimeisellä alkulohkokierroksella.

Tämäniltainen voitto oli Tapparalle jo 13:s peräkkäinen. Ensin se voitti kaksi CHL-peliä, sitten 10 Liiga-peliä ja otti tästä sen yhden lisää.

Askerissa Tapparan maalintekijöinä kunnostautuivat Otto Rauhala, Charles Bertrand ja 1+1 kerännyt Patrik Virta. Virralle ja Rauhalalle osuma oli kauden ensimmäinen CHL:ssä, Bertrandille jo viides. Teemu Suhonen syötti kaksi maalia. Maalissa Christian Heljanko torjui 27 kertaa valtaosan torjunnoista tullessa Tapparan monien jäähyjen aikana.

Tappara oli odotetusti kiekkoa hallitseva osapuoli avauserässä, mutta kotijoukkue pisti vastaan. Pelin tasaisena pitämsä helpotti se, että Tapparalle vihellettiin erässä kolme jäähyä, joista kaksi tuli vieläpä päällekkäin. Pitkästä kahden miehen ylivoimastaan Frisk Asker ei kuitenkaan maalinteossa onnistunut. Yhden miehen ylivoimansa aikana se jopa joutui antautumaan, kun Jere Karjalainen vapautti Rauhalan läpiajoon ja tämä ohitti Askerin kakkosvahdin Henrik Fayen Vestavikin. Tapparan johto ei kestänyt erän loppuun saakka, vaan viimeisellä minuutilla Hampus Gustafsson ohjasi ilmasta pakin laukauksen ohi Heljangon ja tauolle mentiin tasalukemissa.

Toisessa erässä nähtiin vain jäähyjä, kotijoukkue Askerille kolme, Tapparalle kaksi. Ensimmäisen ylivoimapelinsä aikana Tappara sai kiekon kahdesti maaliputkiin (Tyler Morley ja Karjalainen), mutta numerollista hyötyä niistä ei ollut. Myös kotijoukkueella oli muutama makoisa paikka. Pääosin peli oli sekavaa.

Patrik Virta nousi kolmannen erän hahmoksi. Ensin hän syötti maalin ja myöhemmin teki maalin ja ehtipä niiden välissä istua kaksi jäähyäkin. Tappara tuli päätöserään vähän uusituin ketjuin ja alkupeliä selvästi päättäväisempänä. Viiden minuutin pelin jälkeen Bertrand niittasi suoraan Virran syötöstä kirvesrinnat johtoon. Kotijoukkue uhitteli kahden ylivoimapelinsä aikana, mutta Heljanko kesti. Kahdelta peräkkäisjäähyltään päästyään Virta ohjasi kiekon luistimellaan maalivahti Fayen Vestavikin taakse, mutta kun potkuliikettä ei ollut, tarkoituksellinenkin luistinohjaus hyväksyttiin. Se riitti ja Tappara haki voittopisteet.

– Ensimmäiset kaksi erää olivat vaikeat, oli huono lähtö meiltä peliin. Kotijoukkue tuli hyvällä luistelulla ja tekemisellä siihen ja antoi kovan vastuksen. Kolmannessa erässä saatiin sitten näkymään sitä peliä mitä halutaan ja se käänsi pelin meille, kertoi Tapparan valmentaja Janne Grönvall.

Champions Hockey Leaguen viimeinen alkulohkopeli pelataan ensi viikon keskiviikkona Hakametsässä, silloinkin vastassa Frisk Asker. Siinä pelissä myös ratkaistaan Tapparan jatkopaikka Mestarien liigan pudotuspeleihin. Liput ratkaisuotteluun Ticketmasterista eli tästä linkistä. Sitä ennen Tappara pelaa parikin peliä kotimaan Liigaa, joista ensimmäisenä perjantaina Hakametsässä Tappara-Ässät.

Iso kuva: Henning Ekeli /CHL