Kuudes peräkkäisvoitto kunnon maalikarkeloissa

Perjantai 18.1. VS.

2 - 4
(0-1,2-2,0-1)

SaiPa – Tappara 4-7 (1-0, 0-3, 3-4)

Tappara lähti Lappeenrantaan kohtaamaan SaiPan voitettuaan kaikki vuoden 2019 puolella pelaamansa viisi ottelua. Putki jatkui kuudennella täyden potin voitolla, kun SaiPa kaatui oikein vanhan ajan maali-ilottelussa lukemin 7-4. Varsinkin pelin kolmas erä oli melkoinen näytös, kun maaleja iskettiin vuorotahtiin yhteensä peräti seitsemän.

Kun maaleja syntyi, niin syntyi totta kai henkilökohtaisia tehojakin. Pelin ensimmäisellä tehopisteellään 200 tehopisteen rajapyykin runkosarjaurallaan rikkonut Jan-Mikael Järvinen keräsi tehot 2+1. Kolmeen tehopisteeseen ylsivät myös Antti Erkinjuntti (1+2) sekä Kristian Kuusela (0+3). Niko Ojamäki iski kaksi maalia ja on nyt tehnyt uransa yhden kauden maaliennätyksen 18. Tuore maailmanmestari Toni Utunen teki liigauransa avausmaalin. Maalinteossa onnistui myös Juhani Jasu. Kahden syöttöpisteen miehiäkin oli kolme: Matti Järvinen, Valtteri Kemiläinen ja Anton Levtchi.

Kirvesrintojen kokoonpanosta uusina puuttuivat pelikieltoon joutunut Tuukka Mäntylä ja loukkaantunut Jarkko Malinen. LeKistä nostettu hyökkääjä Anton Ollikainen pelasi uransa ensimmäisen liigaottelun. Uusi maalivahtihankinta Miroslav Svoboda haki pelituntumaa vielä LeKistä, ja Tapparan maalivahtikaksikko oli tuttu, Christian Heljanko torjumassa ja Niklas Bäckström varalla.

Ottelu alkoi Tapparalta epäonnisesti, kun Otso Rantakari pyyhkäisi syötössään puolihudin, kiekko päätyi suoraan SaiPan David Goodwinille, joka iski avausmaalin kotijoukkueelle vain 22 sekunnin pelin jälkeen. Maalin jälkeen Tappara vei peliä, mutta lisämaaleja ei nähty, vaikka kummallakin joukkueella oli myös ylivoimamahdollisuus.

Toinen erä käänsi numerot Tapparalle, kun SaiPa jäähyili. Kotijoukkue otti erässä kolme peräkkäistä jäähyä, joista ensimmäisen se vielä kesti, mutta kaksi seuraavaa toivat Tapparalle ylivoimamaalit. Ensin Jasu ohjasi maalin edestä Jan-Mikael Järvisen kovasta syötöstä tasoituksen, sitten Ojamäki räppäsi rannelaukauksellaan kiekon takanurkkaan ohi Frans Tuohimaan. Pari minuuttia johtomaalinsa jälkeen vieraat iskivät vielä kolmannenkin osuman, nyt tasakentällisin, kun Kristian Kuusela passasi takatolpalle Jan-Mikael Järviselle, joka onnistui pienestä kulmastakin nostamaan kiekon sisään. Erä päättyi Tapparan kahteen peräkkäiseen jäähyyn, jotka jatkuivat myös kolmanteen erään.

Kolmannen erän alkaessa Tappara oli tappanut kahden miehen alivoimaa jo minuutin ja kaksi sekuntia, mutta edessä oli vielä 31 sekuntia sitä ahdinkoa. SaiPa onnistuikin erän alussa kahden miehen ylivoimalla kaventamaan Joni Nikon maalilla. Seuranneen yhden miehen ylivoiman aikana SaiPa nosti vielä maalin läheltä kiekon ylärimaan, mutta tasoitusta ei tullut.

Sen jälkeen erässä lähdettiinkin melkoisiin maalikarkeloihin, joissa osuttiin vuorotellen kummassakin päädyssä. Kimara käynnistyi, kun Utunen vei Tapparan taas kahden maalin johtoon. Reilu minuutti myöhemmin SaiPan Oskari Lehtinen punnersi kiekon väkisin Heljangon taakse. Siitä taas reilu minuutti ja ero kasvoi taas kahteen maaliin, kun Ojamäki räväytti illan toisen osumansa. Viisi minuuttia ennen loppua SaiPa-pakki Kalle Maalahti (tänään 1+2) nosti SaiPan taas maalin päähän, mutta vain 26 sekuntia myöhemmin Jan-Mikael Järvinen ohjasi ilmasta illan toisen maalinsa. Lopussa Erkinjuntti pääsi vielä kaunistelemaan loppuluvut tyhjiin.

Tappara pelaa jälleen heti huomenna kotihallissaan. Vastassa on juuri valmentajaa vaihtanut JYP, joka avasi uusvanhan valmentajansa Risto Dufvan alaisuudessa kotivoitolla perjantaina. Ottelu alkaa Hakametsässä klo 17. Nappaa liput Ticketmasterista ja tervetuloa halliin!

Iso kuva: Miikka Jääskeläinen