2 - 3
(1-2, 0-1, 1-0)

JYP – Tappara       2-3 (1-2, 0-1, 1-0)
Nelosen maalikooste

Tappara on Liigassa niin vahvassa vireessä, että se kesti jopa sille aina niin pahan vieraspaikan Jyväskylän. Kirvesrinnat ottivat jo kymmenennen peräkkäisen voittonsa, kun JYP kaatui maalein 3-2.

Kymmenen voiton putki sivuaa Tapparan vuonna 1999 tekemää seuraennätystä. Uusi ennätys on mahdollista tehdä torstaina paikallispelissä Ilvestä vastaan.

Tänään Tapparan pistepörssin tehokaksikko Henrik Haapala – Veli-Matti Savinainen jäi ilman tehopisteitä, mutta sekään ei tasaisen laajaa joukkuetta haitannut. Ratkaisijaksi nousi nyt Otto Rauhalan (0+1) ketju, jossa laidoilla Teemu Nurmi ja Martin Røymark kumpikin tekivät maalin ja syöttivät toisen. Maalin iski myös Jan-Mikael Järvinen.

Ottelun iso erikoisuus oli se, ettei kumpikaan joukkue saanut pelissä yhtään jäähyä! Ainakaan Tapparan tallennetusta historiasta ei vastaavaa nollan jäähyminuutin peliä löydy.

Teemu Lassila syöttäjänä voittomaalissa

Tappara sai vieraspeliinsä lentävän startin, kun se avasi maalitilinsä jo ensimmäisessä vaihdossa. Otso Rantakari veti viivasta hienon tarkoituksellisen syötön päädyn kautta takatolpalle, josta Jan-Mikael Järvinen ehti napauttaa kiekon ohi JYP-maalissa pelanneen Jussi Olkinuoran.

Avauserässä nähtiin vielä kaksi maalia. JYP tasoitti, kun Jani Tuppurainen pääsi laukomaan Teemu Lassilan pitkän reboundin sisään, mutta tauolle mentiin vierasjohdossa, kun Martin Røymark rankaisi ylivoimahyökkäyksen päätteeksi.

Tappara vei avauserän nimiinsä ja jatkoi toisen erän alussa samaa, kun Teemu Nurmi laukoi melko kaukaa kovaa ja tarkasti lukemiksi 1-3. Osumaan toisen syöttöpisteen sai maalivahti Lassila.

Tuon maalin jälkeen ote kääntyi puoleksi eräksi kotijoukkueelle, joka sai pitkiä hyökkäyksiä ja muutamia maalipaikkojakin, mutta Lassilaa se ei saanut ohitettua. Tappara oli kärsivällinen ahdingossaan ja käänsi lopulta otteen itselleen erän lopussa. Sillä oli sitten hyviä paikkoja lisätäkin johtoaan, mm. Jere Rouhiainen oli lähellä ensimmäistä liigamaaliaan, mutta nosti läheltä rystyltä ohi puolityhjän maalin.

Kolmannessa erässä JYP painoi, Tappara puolusti ja iski vastaan. Jere Karjalaisella oli parikin hyvää tonttia, joissa Olkinuora torjui vain vaivoin. JYP sai kavennuksen seitsemän ja puoli minuuttia ennen loppua, kun joukkueen kultakypärä Antti Suomela osui. Tasoihin se ei painostuksestaan huolimatta kyennyt.

Sarjataulukon kärkikolmikko karkaa

Jyväskylässä nähtiin hyvävireisten joukkueiden tasokas ottelu, jossa vauhtia eivät erikoistilanteetkaan tosiaan hidastaneet yhtään. Tapparan pidempi vahva vire oli kestävämpi kuin JYPin “vasta” neljä peliä kestänyt voittovire. Tämä oli Tapparalle kuitenkin vasta toinen täysi pistepotti Jyväskylässä seitsemään vuoteen.

Voitto totta kai piti Tapparan sarjataulukossa piikkipaikalla. Eroa KalPaan on edelleen kahdeksan pistettä. Kärkikolmikon kolmas lenkki TPS:kin on jo kymmenen pisteen etumatkalla nelossijaan. Tästä kolmikosta löytyy taatusti tämän vuoden runkosarjavoittaja.

Tappara hakee siis 11:ttä peräkkäistä voittoaan ja samalla seuraennätystä torstaina kotiottelussa paikalliskilpailija Ilvestä vastaan. Liigan pisin voittoputki on muutaman vuoden takaa Kärpillä, 17 ottelua. Silloin sen katkaisi voitollaan juuri Ilves.

Tero Aalto (Kuvat: Mika Kylmäniemi ja Mikko Pylkkö)