Lauantai 18.11. VS.

4 - 0
(2-0, 0-0, 2-0)

Tappara – HPK      4-0 (2-0, 0-0, 2-0)

Ennen ottelua yhden voittoputken tiedettiin jatkuvan sillä yhdeksän peräkkäistä voittoa Liigassa ottanut Tappara sai lauantaina Hakametsässä vastaansa neljän voiton putkessa kulkevan HPK:n. Voittoputki jäi voimaan kotijoukkueelle, kun Tapparan kymmenes voitto kirjattiin lukemin 4-0.

Maalissa tänään toisen torjuntavuoronsa Liigassa sai Christian Heljanko, joka pelasi samalla toisen nollapelinsä Liigassa! 120 peliminuutin jälkeen nuorukaisen taakse ei ole saatu siis yhtäkään kiekkoa. Torjuntoja tänään tuli 20.

Maalintekijöinä Tapparasta kunnostautuivat Joona Luoto, Jan-Mikael Järvinen, Kristian Kuusela ja Jukka Peltola. Luodolle osuma oli kauden kolmas, Järviselle neljäs, kultakypärä-Kuuselalle viides ja Peltolalle jo yhdeksäs. Ainoa kahden pisteen mies oli 1+1 kerännyt Järvinen.

Tappara hallitsi avauserää ja sai siinä myös palkintonsa, osin tuurillakin, mutta ansaitulla sellaisella. Yhdentoista minuutin pelin jälkeen Luoto ohjasi ilmasta Niko Mikkolan laukauksen ohi Emil Larmin, eikä videotarkistuksessakaan siitä löydetty korkeaa mailaa. Vajaat kolme minuuttia myöhemmin Tappara teki ylivoimamaalin, kun Jan-Mikael Järvisen syöttöyritys maalille kimpoili puolustajan luistimista maaliin.

Maalittoman toisen erän jälkeen kolmannessa erässä hehkuteltiin taas tulostauluakin. Kuusela iski jo avausvaihdossa kiekon komeasti etukulmasta maalin kattoon Larmin hanskapuolelta. Seitsemän minuuttia ennen loppua kiekko oli uudelleen samassa paikassa, kun Jukka Peltola purjehti oikealta maalilla ja nosti kiekon kattoon. HPK ei saanut lopussakaan Heljangon nollaa puhkaistua.

Kymmenen peräkkäistä voittoa sivuaa Tapparan omaa seuraennätystä 18 vuoden takaa. Myös viime kaudella Tappara ylsi 10 peräkkäiseen voittoon ennen kuin karahti tappioon.

Tapparan ensi viikko on todella kova, vastassa on kolme kovaa joukkuetta. Tiistaina on edessä todellinen kärkikamppailu Oulussa Kärppiä vastaan, perjantaina vastassa Hakametsässä on kirvesrintojen kanssa tällä hetkellä kakkossijasta kamppaileva TPS, ja vielä lauantaina on matka Helsinkiin, jossa odottaa kova kotijoukkue IFK.

Kuvat: Saana Hakala