Torstai 29.3. VS.

3 - 4
(1-3, 0-1, 2-0)

KalPa – Tappara      3-4 (1-3, 0-1, 2-0)

Tappara hoiteli itsensä neljän parhaan joukkoon Liigan semifinaaleihin, kun se kävi Kuopiossa hakemassa neljännesfinaalien neljännen voittonsa ja voitti koko sarjan voitoin 4-2. Kuudennen pelin loppulukemat kirvesrinnoille 4-3.

Tappara johti kahden erän jälkeen jo 4-1, mutta jälleen kerran KalPa pelasi erittäin vahvan kolmannen erän ja nousi ylivoimamaaleilla maalin päähän. Mutta maalin pelejähän tässä on menty koko kausi!

Kristian Kuusela ja Tomáš Záborský keräsivät 1+1 tehden kevään toiset playoff-maalinsa. Teemu Nurmelle ja Niko Ojamäelle maalit olivat playoffien ensimmäiset. Kuusela nousi maalillaan Liigan playoff-historian kovimmaksi maalintekijäksi 40 osumaan yhdessä Petri Variksen kanssa. Dominik Hrachovina joutui huhkimaan peräti 38 torjunnan edestä, niistä 16 viimeisessä erässä.

Tappara aloitti pelin salamana, kun se pelin kolmannella minuutilla iski kahdesti alle puolen minuutin välein. Nurmi laukoi Joona Luodon syötöstä avausmaalin Niko Hovisen taakse, ja heti seuraavassa vaihdossa Kuusela upotti kiekon verkkoon uudelleen. KalPa pääsi kaventamaan ylivoimalla, kun Mathew Maionen siniviivalaukaus maskin takaa ohitti Dominik Hrachovinan, mutta tauolle mentiin kahden maalin vierasjohdossa Záborskýn lusikoitua kiekon kolmannen kerran KalPa-maaliin.

Toisessa erässä KalPa sai paljon hyökkäyspeliaikaa, mutta suurimmaksi osaksi parhaan maalintekosektorin ulkopuolella. Hyviä paikkojakin jokusia tuli, mutta Hrachovina oli loistava. Tappara iski vastaan, ja Jukka Peltola mm. kilautti alivoimalla ylärimaa. Neljä minuuttia ennen erän päättymistä Tappara hyödynsi hyökkäyspäädyn aloituksen, kun Ojamäki tinttasi kiekon maaliin.

KalPa teki tänäänkin kaikki maalinsa ylivoimalla, kultakypärä Maione oli niissä mukana tehoin 2+1. Maione kavensi heti kolmannen erän alussa, ja kellossa oli vielä reilusti yli 11 minuuttia, kun Eetu Luostarinen nosti kuopiolaiset maalin päähän. Sitä lähemmäksi KalPa ei kuitenkaan onneksi päässyt, vaikka myllytti hurjasti koko erän loppuun.

Tappara eteni siis neljän parhaan joukkoon, jonne tiensä lisäksi tekivät myös Kärpät, TPS ja HIFK. Niistä Tapparan semifinaalivastustaja on TPS. Pelit alkavat keskiviikkona 4.4. Turussa. Tapparan ensimmäinen kotiottelu on perjantaina 6.4.

Kuvat: Mika Kylmäniemi