Neljä voittoa neljässä pelissä – semifinaaleihin!

Keskiviikko 27.3. VS.

0 - 0
()

Lukko – Tappara 1-2 (1-2, 0-0, 0-0)

Tappara pelasi tiensä seitsemännen kerran peräkkäin Liigan mitalipeleihin, kun se tänään Raumalla voitti Lukon neljännen kerran peräkkäin yhden maalin edellä ja katkaisi sarjan suoraan voitoin 4-0. Tapparan neljäs neljännesfinaalivoitto ei sentään enää tullut samoin maalilukemin kuin edelliset, vaan nyt voittoluvut olivat 2-1.

Otto Rauhala teki uransa ensimmäisen maalin playoffeissa, 56:nnessa ottelussaan. Antti Erkinjuntti teki tämän kevään ensimmäisen pudotuspelimaalinsa. Tolppien välissä jatkoi Christian Heljanko.

Lukko tuli peliin kovaan, olihan se pakkovoiton paikassakin. Tappara kuitenkin kesti alkurynnistyksen ja aloitti sitten maalinteon. 13 minuutin kohdalla hyökkäysalueen kiekonriisto poiki paikan, josta Erkinjuntti ja Matti Järvinen namuttelivat niin, että Erkinjuntti pääsi lyömään kiekon tyhjiin. Kolmisen minuuttia myöhemmin Valtteri Kemiläinen laukoi viivasta ja kiekko meni maskin kautta toisen kerran maaliin. Osuma merkittiin Rauhalan nimiin. Tuossa vaiheessa Lukko veti myös aloittaneen maalivahtinsa Lassi Lehtisen vaihtoon ja tilalle tuli Oskari Setänen. Lukko sai kavennusmaalin melko nopeasti tuon jälkeen, kun Aaro Vidgrenin syöttö kimposi Tappara-maalin eteen kaadetusta Kemiläisestä Heljangon taakse.

Toisessa erässä ei nähty maaleja, vaikka kummassakin päädyssä oli aivan huikeita paikkoja. Lukko kilisytteli ensin tolppia ylivoimapelissään. Sen jälkeen Tappara otti taas ohjat ja loi puolisen tusinaa loistopaikkaa, joista ei kuitenkaan saanut kiekkoa Setäsen taakse. Kahdeksan minuuttia ennen taukoa tullut Lukko-jäähy käänsi momentumin kotijoukkueelle, kun Tappara ei saanut ylivoimallaan mitään aikaiseksi ja Lukko löysi siitä uutta virtaa. Erä päättyi maalittomana, vaikka Lukko pääsi yrittämään vielä sen loppuminuutit ylivoimalla.

Kolmannessa erässä Lukko yritti ja yritti, mutta Tappara puolusti aivan erinomaisesti. Joku kiekko Lukon painotuksessa olisi voinut totta kai maaliinkin mennä, mutta Heljanko napsi kaikki perille saakka päässeet kiekot. Omat paikkansa Tapparallakin oli vastaiskuissa, mutta maaleja tässäkään erässä ei nähty. Lukko yritti vielä viimeiset kaksi ja puoli minuuttia kuudella kenttäpelaajalla, mutta pelkäksi yritykseksi jäi.

Sarja siis meni poikki suoraan neljässä ottelussa ja Tappara jatkaa neljän parhaan joukkoon mitalipeleihin. Keitä muita tuonne neljän sakkiin sitten pääseekin ja kuka niistä pelaa semifinaaleissa Tapparaa vastaan, se selviää vasta muiden sarjojen ratketessa. Joka tapauksessa Tapparan semifinaalipelit alkavat Hakametsässä ensi viikon torstaina.

Kuvat: Saana Hakala