fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Pelicans haki pisteet Hakametsästä

  • Raportti
  • Galleria

Tappara – Pelicans       2-3 (1-2, 1-1, 0-0)

Tappara palasi kotikaukaloon parin viikon tauon jälkeen vastassaan Lahden Pelicans. Kaksi edellistä keskinäistä peliä olivat päättyneet kirvesrintojen voittoon, mutta kolmas menikin lahtelaisille. Pelicans haki vieraspisteet Hakametsästä maalein 3-2.

Ben Blood iski ensimmäisen maalinsa tälle kaudelle ja ylipäätään Tappara-paidassa. Jarkko Malinen teki kauden kymmenennen maalinsa. 18-vuotias puolustaja Miska Kukkonen oli ensimmäistä kertaa Liiga-kokoonpanossa, mutta ei päässyt pelaamaan vaihtoakaan. Kirvesrintojen takalinjoilta puuttuivat Veli-Matti Vittasmäki, Tuukka Mäntylä ja Toni Utunen.

Ensimmäinen erä oli ylivoimamaalien juhlaa. Tappara ei ollut päässyt peliin vielä lainkaan mukaan, kun taululla oli jo Pelicansin kahden maalin johto. Kotijoukkue otti kaksi jäähyä, jotka kummatkin päättyivät Jesse Mankisen tekemään maaliin. Erän toisella puoliskolla oli vieraiden kahden jäähyn vuoro, mutta Tapparan onnistumisprosentti oli vain 50, joten tauolle lähdettiin Pelicansin johdossa. Malinen kavensi Niko Ojamäen syötettyä eteen ihan tyhjän maalin.


Ben Blood avasi maalitilinsä Tapparassa komealla tavalla.

Pelicans lisäsi johtoaan heti toisen erän alkuun, kun Niko Kivelän huima laukaus todennettiin videolta käyneeksi takayläraudassa. Tauolle mentiin taas vieraiden maalin johdossa, kun Blood esitteli harvemmin nähtyä hyökkäävää puoltaan, kiersi vastustajan ja laukoi tervän rannelaukauksen ohi Pelicans-vahti Juho Olkinuoran. Tasoituspaikkakin Tapparalla oli siirretyn rangaistuksen aikaisen pitkän pyörityksen ja sitä seuranneen ylivoimapelin aikana, mutta se ei onnistunut.

Tappara ei saanut kovinta kiriään aikaan kolmannessakaan erässä. Pelicans jäädytti ja hidasti peliä, niin kiekollisena kuin tuomarien salliessa myös kiekottomanakin, eikä Tappara päässyt kunnolla maalintekosektoriin. Minuutti ennen loppua Tapparan pelatessa jo ilman maalivahtia Kristian Kuusela sai avopaikan, mutta kilautti vain ylärimaan. Pelicans puolusti loppuun saakka ilman takaiskua.

Ottelu merkitsi samalla Tapparalle runkosarjan puolenvälin merkkipaalun saavuttamista. Seuraaviin 30 runkosarjapeliin lähdetään sarjataulukon kolmannelta sijalta.

Tämä oli Tapparan viimeinen kotiottelu ennen joulua. Tällä viikolla edessä on vielä kaksi vierasottelua Raumalla ja Helsingissä. Itse asiassa joulun jälkeenkin jatketaan vieraissa, tosin paikallispelin merkeissä, ennen kuin perjantaina 28.12. on taas kotipelin vuoro. Silloin vastassa on Liigaa selvästi johtava Kärpät. Liput Ticketmasterista!

Ottelukuvia tulossa

 

 

Ottelun tilastot

Liiga 18.12.2018
Tappara – Pelicans        2-3 (1-2, 1-1, 0-0)

1. erä:
02:59 0-1 Jesse Mankinen (Hynek Zohorna, Jesse Saarinen) yv
08:38 0-2 Mankinen (Saarinen, Zohorna) yv
15:20 1-2 Jarkko Malinen (Niko Ojamäki, Tomáš Záborský) yv

2. erä:
20:30 1-3 Niko Kivelä (Pasi Kouvalainen)
32:29 2-3 Ben Blood (Matti Järvinen, Anton Levtchi)

3. erä:
Maaliton

Jäähyt:
Tappara 4 x 2 min ja Blood 10 min
(Kemiläinen, Fälth, Heljanko, Blood)
Pelicans 4 x 2 min

Maalivahdit:
Christian Heljanko, Tappara 9+7+5=21, pois 58:26-60:00
Juho Olkinuora, Pelicans 6+9+8=23

Erotuomarit: Mikko Kaukokari – Jani Luoma-aho

Yleisöä: 4488

Alumnien tähdet:
1. tähti: Mankinen, Pelicans
2. tähti: Heljanko, Tappara
3. tähti: Blood, Tappara

Ottelun kokoonpano

Záborský-Malinen-Ojamäki
Erkinjuntti-JM.Järvinen-Kuusela
Luoto-M.Järvinen-Levtchi
Puistola-Jasu-Rauhala

Blood-Rantakari
Rautanen-Kemiläinen
Elorinne-Fälth
(Kukkonen)

Heljanko
(Bäckström)

Uusimmat

Suosituimmat