Tiistai 5.12. VS.

4 - 2
(1-0, 3-0, 0-2)

Pelicans – Tappara      2-3 (0-2, 1-0, 1-0) ja

Neljättä kertaa peräkkäin Pelicans ja Tappara joutuivat Lahdessa hakemaan ratkaisun vielä varsinaisen peliajan jälkeenkin. Kolme edellistä kertaa kotijoukkue oli lisäpisteen ottanut, mutta tänään oli vihdoin Tapparan vuoro. Jan-Mikael Järvinen teki onnekkaan voittomaalin jatkoajalla ja Tappara voitti 3-2.

Tappara ansaitsi onnekkaan maalinsa jonkinlaisena hyvityksenä erittäin huonolle tuomaroinnille, joka pelissä satoi kotijoukkueen laariin. Huonoin tuomio nähtiin, kun kirvesrintojen Matti Järvinen ajettiin kolmannessa erässä ulos päällä puskemisesta kenties Liigan historian kevyimmin annetulla tuomiolla. Viimeisellä minuutilla puolestaan Antti Tyrväinen pääsi jalkapyyhkäisystään vain kahden minuutin jäähyllä – tosin sekin riitti Tapparan voittomaaliin.

Jan-Mikael Järvisen lisäksi Joona Luoto ja Sebastian Repo olivat tänään räppäämässä kirvesrintojen maaleja. Revolle osuma oli kauden seitsemäs, Luodolle kuudes, Järvisellekin jo viides. Maalissa kolmannen pelinsä putkeen jatkoi Christian Heljanko.

Tappara voitti avauserän 2-0, Pelicans kuroi eron umpeen kahdessa seuraavassa erässä.

Pelicans oli pelin alkuminuutit hiukan niskan päällä, mutta avauserän vanhetessa Tappara otti peliotteen. Se teki myös maalit. Erän puolivälissä Luoto sooloili omalta alueelta saakka puolustuksen kiertäen, leikkasi maalille ja ohitti Janne Juvosenkin. Kolmisen minuuttia ennen loppua vieraiden ylivoima tuotti tulosta, kun Repo napautti ensimmäisen maalinsa ex-seuransa Pelicansin verkkoon.

Toinen erä oli Tapparalta paljon vaisumpi. Se kadotti vauhtinsa ja sai paljon jäähyjä. Pelicans sai kavennuksenkin heti erän alkuun, kun Joonas Alanne ohjasi Libor Sulakin laukauksen ohi Heljangon. Erän puolivälin jälkeen Tappara sai kolme peräkkäistä jäähyä, joista viimeinen jatkui kolmanteen erään.

Tappara kesti kolmannen erän alun jäähynsä ja oli sen jälkeen vahvoilla pelinsä. Hyvä ote karisi kuitenkin, kun pakit Aleksi Salonen ja Aleksi Elorinne kumpikin kompuroivat samaan aikaan, kiekko hukkui Pelicansille, ja Antti Tyrväinen jatkoi takatolpalta tasoituksen. Vain puoli minuuttia tasoituksen jälkeen tuli Matti Järvisen naurettava suihkutuomio. Kenties jopa Pelicansia harmitti huono tuomio niin paljon, että sen viiden minuutin ylivoima epäonnistui täysin. Varsinaisella peliajalla ei enää maaleja nähty.

Jatkoajan Tappara aloitti ylivoimalla Tyrväisen saatua jäähyn 26 sekuntia ennen loppua. Jäähyä oli jäljellä enää parikymmentä sekuntia, kun Jan-Mikael Järvisen syöttöyritys kimposi Pelicans-pakin luistimesta ohi hölmistyneen Juvosen.

Seuraavaksi Tapparalla on edessään harvinainen viikon tauko. Se pelaa seuraavan kerran vasta keskiviikkona 13. joulukuuta, silloin kotikaukalossaan Hakametsässä, vastassaan KooKoo.

Tero Aalto (Arkistokuvat: Mikko Pylkkö)