Tiistai 25.2. 18:30 VS.

Raumalla taas kolmas erä pelkkää mustaa

Lauantai 20.1. VS.

4 - 0
(0-0, 0-0, 4-0)

Lukko – Tappara      4-0 (0-0, 0-0, 4-0)

Kolme viikkoa sitetn Tappara hukkasi Raumalla neljän maalin johdon, kun Lukko iski päätöserään neljä maalia ja voitti pelin. Homma toistui tänäänkin: Lukko iski kolmannessa erässä neljä maalia ja voitti pelin. Se ero kahdella pelillä oli, että nyt kahden erän jälkeen maaleja ei ollut nähty yhtään, joten Lukko voitti nyt puhtaasti 4-0.

Tapparalta puuttui pelistä Juhani Jasu, mutta Jan-Mikael Järvinen oli palannut pelikiellosta. Maalissa torjui nyt Dominik Hrachovina.

Kahteen erään siis maaleja ei nähty. Ensimmäisessä erässä ei ollut oikeastaan paikkojakaan, mutta toisen erän alussa kumpikin joukkue osui pikkupompulla maalirautaan samassa vaihdossa. Toisen erän vanhetessa Tappara sai otteen ja pelinvirtauksen hallintaansa, mutta Kaapo Kähköstä Lukko-maalilla ei päästy hätyyttelemään tarpeeksi laadukkailla laukauksilla.

Kolmas erä laitettakoon sitten vaikka otteluohjelman piikkiin, kun Tappara pelasi eilen kovan pelin ja Lukko huilasi. Tappara teki erässä isoja virheitä, joista Lukko pääsi rankomaan vapaasti. Chris VandeVelde ja Teemu Ramstedt tekivät kumpikin kaksi maalia, jälkimmäinen pelin viimeisen kahden miehen ylivoimalla. Lukkoa Tappara ei pystynyt virheisiin painostamaan, jäähyjäkään kotijoukkueen ei tarvinnut ottaa pelissä kuin yksi.

Voitollaan Lukko nousi Tapparasta kuuden pisteen päähän sarjataulukossa. 16 kierrosta ennen runkosarjan päätöstä kirvesrinnat ovat nyt 13 pisteen päässä kärjestä.

Ensi viikolla Tapparalla on kolme peliä, mutta vain kaksi vastustajaa. Kaksi ensimmäistä peleistä pelataan kotona, tiistaina KalPaa vastaan ja perjantaina HIFK:ta vastaan. Lauantaina viikko päätetään pikauusinnalla HIFK:ta vastaan Helsingissä.

Arkistokuvat: Mikko Pylkkö


Ottelun tilastot

Liiga 20.1.2018
Lukko – Tappara      4-0 (0-0, 0-0, 4-0)

1. erä:
Maaliton

2. erä:
Maaliton

3. erä:
45:18 1-0 Chris VandeVelde (Ville Vahalahti, Toni Koivisto)
45:54 2-0 Teemu Ramstedt (Roni Sevänen)
51:38 3-0 VandeVelde (Koivisto, Ramstedt)
59:09 4-0 Ramstedt (Vahalahti, Janne Niskala) 2yv

Jäähyt:
Lukko 1 x 2 min
Tappara 3 x 2 min ja Otso Rantakari 10 min
(Nurmi, Rantakari, M.Järvinen)

Maalivahdit:
Kaapo Kähkönen, Lukko 9+7+9=25
Dominik Hrachovina, Tappara 9+5+3=17

Erotuomarit: Antti Boman – Aleksi Rantala

Yleisöä: 3521

Alumnien tähdet:
1. tähti: VandeVelde, Lukko
2. tähti: Kähkönen, Lukko
3. tähti: Johan Motin, Lukko

Ottelun kokoonpano

Záborský-JM-Järvinen-Kuusela
Luoto-Peltola-Repo
Ojamäki-Rauhala-Karjalainen
Hamilton-M.Järvinen-Nurmi

Vittasmäki-Rantakari
Lehtonen-Mikkola
Elorinne-Kemiläinen
Salonen

Hrachovina
(Heljanko)