Repo ratkaisi voiton 15 sekuntia ennen loppua!

Lauantai 7.4. VS.

1 - 2
(1-0, 0-0, 0-2)

TPS – Tappara      1-2 (1-0, 1-0, 0-2)

Tappara otti semifinaalisarjan katkolle kotihalliin maanantaina, kun se lauantaina haki Turusta kolmannen voittonsa sarjaan. Toinen peräkkäinen vierasvoitto tuli nyt lukemin 2-1. Tappara johtaa sarjaa nyt voitoin 3-0.

Ratkaisu oli todella dramaattinen. TPS lähti kolmanteen erään maalin johdossa, mutta Tappara tasoitti. TPS pääsi lopussa pelaamaan ylivoimalla jopa viidellä kolmea vastaan, mutta Tappara kesti. Lopulta Sebastian Repo murtautui TPS-puolustuksen läpi ja tykitti voittomaalin vain 15 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua!

Revolle maali oli playoffsien kolmas. Tapparan tasoitusmaalin tehneelle Kristian Kuuselalle osuma oli myös kolmas tälle keväälle, mutta sitäkin merkityksellisempi maali oli sen takia, että se oli hänen playoff-historiansa numero 41. Kuusela on nyt yksin kotimaisen jääkiekon pudotuspelihistorian paras maalintekijä.

TPS avasi pelin kotihallissaan yli 10 000 katsojan edessä johtomaalilla, kun ensimmäistä kertaa kokoonpanoon semifinaaleissa tullut Lauri Pajuniemi laukoi kotijoukkueen johtoon jo kahden ja puolen minuutin kohdalla. Tapparalla oli erässä peräti seitsemän minuuttia alivoimaa, kun Otto Rauhala sai 5+20 minuuttia ja lensi suihkuun. Tuomio oli tuomarivirhe, mutta onneksi Tappara kesti sen.

TPS sai pelata pelistä peräti neljäsosan eli 15 minuuttia ylivoimalla, mutta ei onnistunut vieläkään maalinteossa erikoistilanteissa.

Maalittoman toisen erän jälkeen Tappara tuli vahvasti kolmanteen erään ja painoi peliä väkisin TPS-päätyyn. Tasoitus tuli vasta seitsemän minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, kun Henrik Haapala käänsi upean syötön maalin takaa “väärälle tolpalle”, ja Kuusela pääsi pistämään kiekon sisään TPS-vahti Oskari Setäsen hakiessa kiekkoa väärältä puolelta. Setänen oli kuitenkin mainio, vaikka hävisikin taas kaksintaistelun Dominik Hrachovinalle, joka torjui 30 kertaa.

Viisi ja puoli minuuttia ennen loppua Tappara joutui alivoimalle, joka yli puolen minuutin ajaksi muuttui joppa kahden miehen alivoimaksi. Tappara kuitenkin tappoi ne molemmat. Jatkoerää jo odoteltiin, kun Sebastian Repo murtautui vahvasti TPS-puolustuksen keskustaan ja kovasta häirinnästä huolimatta onnistui laukomaan kiekon maaliin. TPS:lle jäi 15 sekuntia aikaa yrittää tasoitusta ilman maalivahtia eikä se riittänyt.

Tappara siis johtaa semifinaalisarjaa nyt voitoin 3-0. Finaaleihin pääsemiseksi tarvitaan neljä voittoa. Tappara pääsee yrittämään sarjakatkaisua kotihalliinsa maanantaina. Ottelu Hakametsässä alkaa klo 18.30 ja liput siihen saa Ticketmasterista, jos niitä vielä on jäljellä!

Kuvat: Mikko Pylkkö, Saana Hakala