2 - 3
(0-0, 1-2, 1-1)

Tappara – Sport     2-3 (0-0, 1-2, 1-1)
Ottelun kuvagalleria

Tappara ja Sport kohtasivat toisensa toisen kerran kahden päivän sisään. Perjantaina Tappara voitti Vaasassa, mutta lauantaina Sport kuittasi Tampereella. Tämäkin peli päättyi vierasvoittoon maalein 3-2.

Jere Karjalainen ja Teemu Nurmi iskivät kumpikin kauden viidennet osumansa. Karjalaisen peli päättyi tosin jo toisessa erässä hänen saatuaan Sportin Mike Vaskivuon mailasta kasvoihinsa. Henrik Haapala ja Valtteri Kemiläinen toimivat syöttäjinä Tapparan molemmissa maaleissa.

Tappiosta huolimatta Tappara piti sarjataulukon kärkipaikkansa, kun myös lähimmät uhkaajat menettivät pisteitä.

Koosteessa yksi Sportin maali Tapparaa enemmän

Tapparan hallitseman maalittoman avauserän jälkeen Tappara meni johtoon ylivoimalla, kun Jere Karjalainen ohjasi Valtteri Kemiläisen laukauksen Sport-maaliin eilisen jälkeen vaihdetun Rasmus Rinteen ohi.

Sportin tasoitus syntyi sekin periaatteessa ylivoimalla, sillä Pekka Saravon jäähy päättyi vain hetkeä aiemmin ennen kuin Olavi Vauhkonen nosti irtokiekon maalin edestä Dominik Hrachovinan taakse.

Markus Nenosen tolppalaukauksen, suoraan jäähyltä läpiajoon päässeen Erik Riskan läpiajon ja Hrachovinan komean torjunnan, ja Tapparan hukkaaman kolmen peräkkäisen Mike Vaskivuon kakkosen jälkeen Mikko Pukka laukoi vaasalaiset johtoon toisen erän päätteeksi.

Vaskivuo otti pelissä peräti neljä kakkosta. Kaksi viimeistä niistä tuli samalla vihellyksellä korkeasta mailasta 2+2. Mailasta naamaansa saanut Jere Karjalainen ei pystynyt sen jälkeen jatkamaan peliä.

Kolmannessa erässä Teemu Nurmi tasoitti lukemiksi 2-2, kun Kemiläisen laukaus kimposi maalivahdista katsottuna oikealle Nurmen ulottuville.

Pelin viimeisen maalin teki kuitenkin Sportin Markus Nenonen. Kiekko kimpoili Tapparan maalin edessä ilman kontrollia hetken ennen kuin Nenonen pääsi nostamaan sen maalin etukulmalta sisään. Peliä oli jäljellä siinä vaiheessa reilut kuusi minuuttia. Tappara ei kyennyt loppupainostuksellaan murtamaan Sportin puolustusta.

Sport voitti nyt maalien edustat

Peli oli melko paljon toisinto eilisestä Vaasan-ottelusta, sillä tälläkin kertaa kotijoukkueelle saattoi jäädä tunne, että voittokin oli otettavissa, mutta yhtä lailla voitto kuitenkin meni oikeaan paikkaan.

Tappara oli nyt paremmin liikkeellä kuin eilen ja sai paljon hyviä maalipaikkojakin, mutta onnistumisprosentti oli tänään huonompi. Se hävisi pelin vastustajan maalin ympärillä, ei päässyt irtokiekkoihin ja kunnon ryminöihin maalille. Sport puolusti kovaa sääntöjen rajamaillakin, ja toisessa päädyssä puolestaan iski kaksi maalia juuri maalin läheltä.

Eilisen toisintoa oli sekin, että kotijoukkueella oli paljon ylivoimaa verrattuna vieraihin. Tappara toki teki kummankin maalinsa ylivoimalla, mutta siitä huolimatta yksi pelin iso käännepiste oli toisessa erässä, kun Tappara hukkasi viisi ja puoli minuuttia ylivoimaa putkeen onnistumatta, ja heti niiden jäähyntappojen jälkeen Sport iski johtomaalin.

Tappara piti siis kuitenkin edelleen Liigan ykköspaikkansa. Seuraavaksi sillä on kuitenkin edessään taas oikein kunnon haaste Champions Hockey Leaguen puolella. Se lähtee tiistaina Lappeenrantaan hakemaan paikkaa playoffien seuraavalle kierrokselle kahden maalin takamatkalta SaiPaa vastaan.

Kotikaukalossa Tappara pelaa ensi torstaina Lukkoa vastaan.

Tero Aalto (Kuvat: Miikka Jääskeläinen)