Tiistai 25.2. 18:30 VS.

Tappara ampui ohi maalin

Keskiviikko 3.1. VS.

1 - 0
(0-0, 1-0, 0-0)

JYP – Tappara      1-0 (0-0, 1-0, 0-0)

Tapparan uusi vuosi alkoi tappiolla, kun se hävisi Jyväskylässä JYPille yhden maalin pelin lukemin 0-1. Voitollaan JYP nousi sarjataulukossa neljän pisteen päähän Tapparasta, vieläpä yhden ottelun vähemmän pelanneena.

Tappara törmäsi tänään vahvasti JYPin puolustukseen. Joitakin maalipaikkoja oli, mutta vaikea JYPin maalille oli päästä, jopa maalille laukomaan pääsemisen kanssa oli vaikeaa. Tappara laukoi viitisentoista kertaa enemmän kuin JYP, mutta silti Tapparan Dominik Hrachovinalle tuli kymmenen torjuntaa enemmän kuin JYPin Juho Olkinuoralle. Oudon tilastoeron selittävät ohilaukaukset ja JYPin kenttäpelaajien blokkaamat kudit. Tapparalle merkityistä 65 laukauksesta peräti 34 meni ohi maalin. Nollapeliin Olkinuoralle merkittiin 28 torjuntaa.

Melkein kaikki ottelun tilastomerkinnät nähtiin sen toisessa erässä. JYP ehti ottaa yhden jäähyn avauserässä, mutta sen jälkeen pelin kolme muuta jäähyä ja ainoa maali tuli keskimmäisessä erässä. Sen maalin teki Jarkko Immonen toisesta reboundista, kun Matti Järvinen oli omalla alueella epäonnistunut pahasti syötössään ja vapauttanut Jani Tuppuraisen nokikkain Hrachovinan kanssa.

Kolmannessa erässä Tappara sai painetta JYPin alueelle, mutta maalintekosektoriin se ei päässyt. JYP puolusti tiiviisti, eikä Tappara löytänyt aseita päästä maila- ja raajaviidakosta läpi. Lähimpänä osumaa kirvesrinnat olivat toisessa erässä, kun Niko Mikkola nosti läheltä rystyltä tolppaan.

Tappara sai kaukaloon uuden hankintansa Curtis Hamiltonin, jonka pelilupa tuli perille vajaat pari tuntia ennen ottelun alkua. Kovinkaan isoon rooliin pelituntuman puutteesta kärsi kanadalainen ei vielä noussut.

Tappio oli Tapparalle toinen peräkkäinen. Helppoa ei ole jatkossakaan, sillä seuraavakin peli pelataan vieraissa kärkiporukkaa vastaan. Perjantaina matka vie Turkuun sarjakakkose TPS:n vieraaksi. Kotikaukalossa Tappara on lauantaina Ässiä vastaan kummipelissä, jonka jälkeen jaetaan vielä nimikirjoituksiakin koko joukkueen voimin.

Arkistokuvat: Mika Kylmäniemi


Ottelun tilastot

Liiga 3.1.2018
JYP – Tappara      1-0 (0-0, 1-0, 0-0)

1. erä:
Maaliton

2. erä:
24:32 1-0 Jarkko Immonen (Jani Tuppurainen, Joonas Nättinen)

3. erä:
Maaliton

Jäähyt:
JYP 2 x 2 min
Tappara 2 x 2 min
(Rantakari, J-M.Järvinen)

Maalivahdit:
Juho Olkinuora, JYP 8+8+8=24
Dominik Hrachovina, Tappara 12+15+6=23, pois 58:40-60:00

Erotuomarit: Aaro Brännare – Jari Suorsa

Yleisöä: 4116

Alumnien tähdet:
1. tähti: Jerry Turkulainen, JYP
2. tähti: Ossi Ikonen, JYP
3. tähti: Mikko Lehtonen, Tappara

Ottelun kokoonpano

Hamilton-JM.Järvinen-Peltola
Záborský-Jasu-Kuusela
Ojamäki-Rauhala-Karjalainen
Luoto-M.Järvinen-Repo

Vittasmäki-Rantakari
Lehtonen-Mikkola
Elorinne-Kemiläinen
Salonen

Hrachovina
(Heljanko)

Hamilton ja Repo vaihtoivat ketjuja kolmanteen erään.