Perjantai 25.10. VS.

1 - 2
(0-0, 0-2, 1-0)

Tappara – Ilves       1-2 (0-0, 0-2, 1-0)

Kauden toinen paikallispeli päättyi sekin vierasvoittoon ja samalla katkesi Tapparan 15 ottelua kestänyt pisteputki. Ilves tasoitti paikallisvoitot ottamalla täyden Hakametsän katsomon edessä voiton maalein 2-1.

Tappara kärsi siis kauden ensimmäisen varsinaisen peliajan tappionsa ja kokonaisuudessaan vasta toisen. Tappiosta huolimatta se jatkaa edelleen sarjakärjessä.

Kirvesrintojen kokoonpanossa nähtiin ensimmäistä kertaa Liiga-peleissä puolustaja Toni Utunen, joka oli toipunut pelikuntoon. Sen sijaan Ben Blood ei tänään ollut pelikuntoinen. Maalissa torjui Michael Garteig. Tapparan maalin teki Veli-Matti Vittasmäki, jolle osuma oli kauden ensimmäinen.

Pelin avauserä oli täysin ympäripyöreä ja pyöreät lukemat jäivät myös taululle erän päätteeksi. Tapparalla oli yksi ylivoimapeli, mutta sen aikana se ei saanut hyökkäysaluepeliä juuri lainkaan eikä laukauksiakaan. Niin Garteig Tappara-maalissa kuin Lukáš Dostálkin Ilveksellä pääsivät tekemään pari komeaa torjuntaa.

Toinen erä oli Tapparalta heikko. Se pääsi alussa viiden minuutin ylivoimalle, kun Ilveksen Nikolas Matinpalo polvitaklasi Jere Rouhiaista ja samalla itsensä suihkuun. Vitosen aikana oli kaksi maalipaikkaa: Ilveksen Jasse Ikonen läpiajossa, Garteig torjui, ja Ilveksen Eemeli Suomen tolppalaukaus läheltä. Täysin ohi menneen pitkän ylivoiman jälkeen Tappara menetti peliotettaan vielä pahemmin. Pian Teemu Lepaus pääsi takatolpalta ohjaamaan Ilvekselle pelin avausmaalin, ja pari minuuttia myöhemmin Joose Antonen ohjasi toisen maalin ilmasta korkealla mailalla, mutta ei videotarkistuksen mukaan liian korkealla. Ilveksellä oli erässä toinenkin tolppalaukaus. Tappara tarpoi jäällä kuin suossa.

Kolmanteen eräänkään Tapparalta ei meinannut löytyä mitään kirivaihdetta, vaan se joutui pitkään suhaamaan jäällä Ilveksen määräämässä tahdissa. Viimeisen kymmenminuuttisen aikana se pääsi vihdoin pyörittämään hyökkäysalueella ja sai vihdoin kuusi minuuttia ennen loppua kiekon maaliin, kun Vittasmäen viivalaukaus aloitusvoiton jälkeen upposi. Kavennuksen jälkeen Tappara painoi ja Ilves löi pitkiä kiekkoja. Paine ei riittänyt kuitenkaan tasoitukseen. Ilves voitti.

Tappara jatkaa Hakametsästä Kuopioon, jossa se huomenna lauantaina kohtaa myöhäisottelussa (klo 18.30) KalPan seuran 90-vuotisjuhlassa. Kotikaukalossa Tappara nähdään seuraavaksi vasta viikon päästä lauantaina, silloin vastassa Lukko.

Kuvat: Saana Hakala