fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Tappara haki Vaasasta voiton

  • Raportti

Sport – Tappara       3-6 (0-3, 0-1, 3-2)

Tappara oli levännyt ja harjoitellut lähestulkoon viikon verran ennen vieraspelimatkaa Vaasaan. Jalat ja kuviot liikkuivatkin hyvin, kun kirvesrinnat kaatoivat Sportin kolmannen kerran tällä kaudella. Nyt loppulukemat Tapparan vierasvoitolle olivat 6-3.

Tapparan koko ajan parantuva erikoistilannepelaaminen oli tänään isossa osassa. Kumpikin joukkue istui neljä jäähyä. Sport ei ylivoimillaan maaleja saanut tehtyä, mutta Tappara iski peräti kolmesta jäähystä ylivoimaosuman.

Maalintekijöinä Tapparalla toimivat Matti Järvinen, Anton Levtchi (1+1), Juhani Jasu (2+0), Otso Rantakari ja Tomáš Záborský. Záborskýlle osuma oli kauden yhdeksäs, Jasulle kuudes ja seitsemäs, Järviselle ja Rantakarelle viides ja Levtchille toinen.


Anton Levtchi teki ensimmäisen ihan oikean maalinsa Liigassa ja syötti toisen. (Kuva: Miikka Jääskeläinen)

Avauserä oli Tapparan myllytystä. Kaksi minuuttiakaan ei ollut vielä täyttynyt, kun Matti Järvinen kaivoi kiekon maalin takana ruuhkan seasta ja pyöräytti rystyllä vanhanaikaisen ohi Sport-maalissa aloittaneen Sami Aittokallion. Kumpikin joukkue pääsi erässä kerran ylivoimalle – Tappara teki maalin, Sport ei. Ylivoimalla komean ylänurkkalämärin laukoi Levtchi, jolle tämä oli uran ensimmäinen oikeasti tehty maali, kun ensimmäisen nimiin kirjatun teki omiin puolustaja. Jasu jatkoi erän lopussa vielä maalinedusruuhkasta kirvesrinnoille kolmannen osuman.

Sport vaihtoi toiseen erään maalinsa suulle Mika Järvisen. Kotijoukkue myös haki kiivaasti kavennusta erän ensimmäisen puoliskon, mutta Heljanko viimeisenä lukkonaan Tappara kesti ilman takaiskuja. Erän loppupuolella parhaimmat tilanteet tulivat taas jo vieraille. Toisesta peräkkäisestä ylivoimapelistä vihdoin onnistui, kun Rantakari pyssytti siniviivalta kiekon ensimmäistä kertaa Mika Järvisen taakse.

Kolmas erä oli viiden maalin iloittelu, jossa tosin kaksi viimeistä syntyi viimeisellä minuutilla eivätkä hirveästi vaikuttaneet voittotaisteluun. Sportin Niklas Nevalainen kavensi erässä kahdesti, mutta kun niiden maalien välissä Záborský oli hienolla yv-maalilla vienyt Tapparan taas neljän maalin johtoon, niin loppuun ei mitään isointa jännitystä jäänyt. Sportin Tommi Tikka kavensi ensin ilman maalivahtia pelaten, mutta heti keskialoituksesta Jasu iski tyhjiin illan toinen maalinsa, niin homma oli lopullisesti taputeltu.

Voitto nosti Tapparan kolme pistettä lähimmän takaa-ajajansa HPK:n edelle, vaikka se on pelannut kolme ottelua vähemmänkin. Kakkossijaan kirvesrinnoilla on matkaa neljä pistettä.

Tappara ei pelaa viikonloppuna, mutta vihdoin tiistaina se pääsee taas kotikaukaloonsa kahden viikon tauon jälkeen. Tähän “paluuotteluun” vastaan tulee Ville Niemisen johtama Pelicans ja liput siihen myy Ticketmaster.

Iso kuva: Jiri Halttunen /Liiga

 

 

Ottelun tilastot

Liiga 14.12.2018
Sport – Tappara       3-6 (0-3, 0-1, 3-2)

1. erä:
01:49 0-1 Matti Järvinen
07:18 0-2 Anton Levtchi (Valtteri Kemiläinen) yv
16:40 0-3 Juhani Jasu (Tuukka Mäntylä, Sami Moilanen)

2. erä:
39:00 0-4 Otso Rantakari (Antti Erkinjuntti, Kristian Kuusela) yv

3. erä:
41:28 1-4 Niklas Nevalainen (Aleksi Ainali, Miro Lehtimäki)
50:11 1-5 Tomáš Záborský (Levtchi, Jarkko Malinen) yv
50:26 2-5 Nevalainen (Olavi Vauhkonen, Ainali)
59:04 3-5 Tommi Tikka (Vauhkonen, Toni Kallela) im
59:12 3-6 Jasu (Mäntylä, Ben Blood) tm

Jäähyt:
Sport 4 x 2 min
Tappara 4 x 2 min
(Elorinne, Kemiläinen, JM.Järvinen, Elorinne)

Maalivahdit:
Sami Aittokallio, Sport 7+(0)+(0)=0, vaihto 20:00
Mika Järvinen, Sport (0)+8+6=14, pois 56:20-57:39 ja 58:28-59:12
Christian Heljanko, Tappara 9+10+7=26

Erotuomarit: Joonas Kova – Jari Levonen

Yleisöä: 3248

Alumnien tähdet:
1. tähti:  Heljanko, Tappara
2. tähti: Levtchi, Tappara
3. tähti: Mika Järvinen, Sport

Ottelun kokoonpano

Záborský-Malinen-Levtchi
Erkinjuntti-JM.Järvinen-Kuusela
Luoto-M.Järvinen-Puistola
Moilanen-Jasu-Rauhala

Blood-Rantakari
Mäntylä-Kemiläinen
Elorinne-Fälth
Utunen

Heljanko
(Bäckström)

Uusimmat

Suosituimmat