Perjantai 23.3. VS.

4 - 3
(0-0, 1-3, 3-0)

KalPa – Tappara       4-3 (0-0, 1-3, 3-0)

KalPa tasoitti neljännesfinaalien voitot kotihallissaan lukemiin 1-1, kun Tappara hukkasi kolmannessa erässä kahden maalin johtonsa. Kolme kertaa päätöserässä iskenyt KalPa voitti 4-3. Voittomaali syntyi vain reilu minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua.

Tapparan murheenkryyninä olivat tänään jäähyt. KalPan neljästä maalista kolme syntyi ylivoimalla ja yksi alivoimalla. Tappara otti pelissä viisi kakkosta ja lisäksi Henrik Haapalalle tuomittiin vitonen.

Haapala ehti ennen kolmannen erän ulosajoaan tehdä 1+1. Muut Tappara-maalintekijät olivat Tomáš Záborský ja Jukka Peltola.

Avauserässä ei vielä maaleja nähty, mutta toisessa erässä Tappara näytti karkaavan. Záborský vei Tapparan johtoon, mutta Janne Tavi tasoitti ylivoimalla. Toisen erän loppupuoli oli suvereenia vierashallintaa ja kaksi maaliakin syntyi. Ensin Haapala riisti hyökkäyspäässä kiekon ja namutteli Jere Karjalaisen kanssa 2-1. Pari minuuttia myöhemmin Tappara onnistui ylivoimalla, kun Peltola laukoi kiekon ohi KalPa-vahti Niko Hovisen.

Kolmas eräkin ehti lähes puoliväliinsä ennen kuin näytti yhtään siltä, että KalPa pääsisi mukaan. Sitten Tappara alkoi hölmöillä ja KalPa käänsi pelin täysin itselleen. Ensin Alexander Ruuttu kavensi alivoimamaalilla, kun Tappara oli saanut jo toisen peräkkäisen ylivoimatilaisuutensa naulata peli lopullisesti. KalPan juhliessa kavennustaan Haapala syyllistyi johonkin rikkeeseen, josta tuomaristo iski hänelle 5+20 minuuttia kampituksesta.

Vitosen aikana Tavi tasoitti illan toisella maalillaan. Jatkoeräkin jo vähän häämötteli, kunnes Tappara otti vielä yhden jäähyn. Sen aikana Kai Kantola onnistui runnomaan vanhanaikaisella kiekon neljännen kerran Dominik Hrachovinan taakse.

KalPa tasoitti voitot 1-1:een, mikä tarkoittaa sarjaan ainakin viidettä ottelua. Se pelataan Hakametsässä keskiviikkona 28.3.. Liput siihen otteluun tulevat myyntiin maanantaina klo 9.

Sitä ennen pelataan kuitenkin vielä kaksi ottelua. Niistä ensimmäinen on heti huomenna Hakametsässä, missä joukkueet kohtaavat kolmannen kerran klo 17 alkaen.

Klo 12 Hakametsässä nuorten SM-liigan semifinaaliottelu, jossa myös vastakkain ovat Tappara ja KalPa.

Kuvat: Mikko Pylkkö