Tappara hurjana Turussakin: seitsemän maalia!

Perjantai 27.9. VS.

2 - 7
(1-3, 1-1, 0-3)

TPS – Tappara       2-7 (1-3, 1-1, 0-3)

Tappara jatkoi hurjaa syksyään ennätyksellisellä seitsemännellä peräkkäisellä voitollaan kauden alusta lukien. Nyt uhriksi joutui kotihallissaan TPS, jonka kirvesrinnat kukistivat peräti 7-2. Seitsemän peräkkäistä voittoa kauden alusta lukien on uusi Tapparan seuraennätys – lue lisää.

Luonnollisesti Tappara jatkaa myös Liigan kärkipaikalla 20 pisteellään seitsemässä ottelussa. Maaleja joukkue on iskenyt jo peräti 32.

Tappara-pelaajilla oli peliin lähdettäessä vitoisjohto Liigan pistepörssissä. Tuo kärkiviisikko oli vauhdissa tänäänkin: Kristian Kuusela 1+1, Niko Ojamäki 1+2, Anton Levtchi 2+1, Valtteri Kemiläinen 0+2, Charles Bertrand 1+0. Siihen päälle vielä pistepörssin kymppi Tyler Morley tänään 1+2, ja pörssin sijalta 32 peliin lähtenyt Jere Karjalainen 1+2. Melkoista pommitusta! Maalissa Christian Heljanko sai olla kolmannessa erässä vähän normaalipeliä rauhallisemmin mielin.

Vaikka kotijoukkue teki avausmaalin jo kahden ja puolen minuutin kohdalla, kun toisesta aallosta noussut puolustaja Henrik Larsson pamautti kiekon ylänurkkaan, niin Tappara ei häkeltynyt. Se teki erään itse kolme maalia ja vei erän selvästi nimiinsä. Tasoitus oli onnekas, kun Ojamäen laukaus pomppi maalivahti Rasmus Tirrosen torjunnasta puolustajan jalkaan ja siitä omiin, mutta kaksi seuraavaa olivat sitten komeita ylivoimamaaleja suorilla hyökkäyksillä. Ensin Tyler Morley syötti maalille rynninneelle Bertrandille, joka teki lukemiksi 1-2. Seuraavassa ylivoimassa Tappara sahasi hyökkäysalueella niin hienosti, että Levtchi pääsi Sami Moilasen ja Ojamäen syöttöjen jälkeen iskemään kiekon täysin tyhjään verkkoon. Erän loppusekunneilla sama oli toistua vielä tasaviisikoinkin, mutta TPS-pakki taisi yltää hiukan mailallaan ohjaamaan Kuuselan laukauksen yli maalin.

Toisessa erässä Tappara rynni jatkuvasti ylivoimahyökkäyksiin – jopa alivoimalla pelatessaankin – ja oli lähellä lisämaalia. Lähimpänä oli Patrik Puistola, jonka liigauran avausmaali jäi sentin päähän, kun kiekko kilahti tolppaan. Erän loppupuolella Tappara pääsi ylivoimalle ja osui taas, kun Karjalainen niittasi komeasti Kuuselan poikkisyötöstä. TPS sai kavennuksen niin ikään ylivoimalla Lauri Korpikosken millintarkalla ylänurkkakudilla.

Kavennusmaali ei tuottanut turkulaisille kiriä kolmanteen erään. Aikeetkin sammuivat nopeasti päätöserän alussa, kun Levtchi laukoi pienestä kulmasta Tapparan taas kolmen maalin johtoon. Kuusela lisäsi kauden kuudennella maalillaan numeroiksi jo 6-2 reilun kuuden minuutin pelin jälkeen. Viisi minuuttia myöhemmin Morley riisti kiekon avaten Tapparalle hyökkäyksen kahdella maalivahtia vastaan; Levtchin käyttösyötön jälkeen Morley sai laittaa kiekon tyhjiin. Lopussa TPS antoi vielä kakkosmaalivahdilleen Julius Pohjanoksalle kauden ensimmäiset peliminuutit. Tämä pitikin Tapparan ilman maaleja lopun kahdessa ylivoimapelissäkin.

Hurjaa on siis Tapparan tulostahti, mutta niin on pelitahtikin. Huomenna taas jatketaan, edelleen vieraissa, nyt Helsingissä, vastassa HIFK.

Artikkelin pääkuva: Arno Hämäläinen