Tappara iski kuusi maalia alle viiteen minuuttiin – kolme alivoimalla!

Lauantai 26.10. VS.

2 - 6
(0-0, 0-0, 2-6)

KalPa – Tappara       2-6 (0-0, 0-0, 2-6)

Tappara kunnioitti KalPan 90-vuotisjuhlia 51 minuuttia, mutta oli viimeisen yhdeksän minuutin aikana todella inhottava juhlavieras iskemällä peräti kuusi maalia ja voittamalla KalPan 6-2.

Ottelun kaikki kahdeksan maalia syntyivät pelin viimeisessä erässä – KalPa aloitti ja lopetti maalinteon, Tappara teki omansa niiden välissä. Tapparan kuusi maalia syntyivät alle viidessä minuutissa, tarkalleen neljässä minuutissa ja 56 sekunnissa. Kolme niistä syntyi vieläpä alivoimalla! Kaksi alivoimamaaleista laukoi Tyler Morley, joka osui myös ylivoimalla, eli teki pelissä hattutempun.

Morley nousi myös Tapparan kultakypäräksi ja Liigan pistepörssin johtoon ohi Kristian Kuuselan. Kanadalaisella on nyt kasassa tehopisteet 10+10=20.

Morleyn lisäksi Tapparasta maalasivat Veli-Matti Vittasmäki (1+1), Niko Ojamäki ja pitkän tauon jälkeen kaukaloon palannut Olavi Vauhkonen. Valtteri Kemiläinen ja Alexander Ytterell keräsivät kaksi syöttöpistettä. Maalissa torjui Christian Heljanko, kaikkiaan 32 torjuntaa.

Yli kaksi erää mentiin maaleitta. KalPalla oli siinä vaiheessa ollut kaksi ylivoimamahdollisuutta ja Tapparalla yksi, molemmat olivat osuneet kerran tolppaan – Tapparasta Ojamäki alivoimalla – ja KalPa oli kerran saanut kiekon maaliinkin, mutta videotarkistuksen kautta se Alexander Ruutun ohjaus hylättiin korkeana mailana.

Tapparan pelaaminen oli nuo samat reilut kaksi erää luvalla sanoen hyvinkin vaisua ja nihkeää, eikä se ollut ansainnut maaleja, maalipaikkoja eikä edes oikein vastustajalle jäähyn paikkoja, joista edellisiä olisi helpommin voinut rakentaa. Yhtäkkiä tilanne muuttui kuin taikaiskusta, kun Tapparan kakkosketju oli ensin puolustussiniviivalla hukannut kiekon ja päästänyt Balázs Sebokin karkumatkalle iskemään pelin avausmaalin, kun kolmatta erää oli pelattu neljä minuuttia.

Tappioasemaan jäätyään Tappara alkoi taas luistella ja taistella liigakiekkoilun vaatimusten mukaisesti, alkoi voittaa kaksinkamppailuja ja päästä maalintekopaikoille. Yhdeksän minuuttia ennen loppua se sai ylivoiman, jonka aikana Morley ohjasi Jere Karjalaisen syötöstä tasoituksen ja rikkoi samalla jonkin padon, jonka takana luurasi paljon lisää maaleja.

Reilut puolitoista minuuttia myöhemmin Ojamäki räppäsi ranteella Tapparan johtoon. Vain 11 sekuntia myöhemmin oli Vauhkosen vuoro maalata. Hetkeä ennen Tapparan toista maalia tuomareilta oli jäänyt vieraiden korkea maila viheltämättä, mutta sille löydettiin vallan törkeä paikkojäähy heti seuraavasta kontaktitilanteesta. Mutta alivoimallakin Tappara jatkoi maalien tekemistä.

Hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen Morley jatkoi Jere Rouhiaisen mainiosta syötöstä 1-4. Sen jälkeen Tappara oli hetken kahdenkin miehen alivoimalla, mutta kun heppoisen paikkojäähyn saanut Vittasmäki pääsi omalta jäähyltään, hän pääsikin samantien myös kiekon kanssa läpiajoon ja nosti vieraille viidennen maalin. Edellisestä alivoimamaalista oli mennyt minuutti, ja sitä seuraavaan oli aikaa puolisen minuuttia. Illan kolmannen alivoimaosuman teki taas Morley läpiajosta.

KalPa sai lopussa vielä lohdutusosuman, kun kiekko muutti maalivahdin alueella seisseen Ruutun luistimesta suuntaa ja yllätti Heljangon. Yleisen sääntökirjan mukaan maali olisi pitänyt hylätä, mutta Liiga otti tälle kaudelle muutamia omia sääntötulkintoja, joista yhden mukaan maali oli hyväksyttyvä. Tappara voitti kuitenkin 6-2.

Tappara jatkaa edelleen sarjajohdossa kolme pistettä yhden pelin vähemmän pelannutta Kärppiä edellä. Seuraavan kerran Tappara pelaa vasta ensi perjantaina, silloin Pelicansin vieraana. Kotiottelun vuoro on lauantaina Lukkoa vastaan.

Iso kuva: Atte Rissanen /Liiga