fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Tappara iski voittomaalin loppuminuuteilla

  • Raportti
  • Galleria

Tappara – Lukko       3-2 (2-0, 0-1, 1-1)

Viimeisessä ottelussaan ennen maaottelutaukoa Tappara kohtasi Hakametsässä Rauman Lukon. Tappara lähti tauolle hyvillä mielin, kun se nappasi kotivoiton lukemin 3-2 ja piti sarjan kärkipaikkansa tauon alkaessa.

Niko Ojamäki onnistui maalinteossa nyt kolmannessa pelissä peräkkäin; yhteensä hänellä on maaleja koossa seitsemän. Sami Moilanen teki kauden neljännen osumansa.  Kristian Kuusela ei ollut vähään aikaan osunut, mutta nyt pelin voittomaali oli kapteenille kauden yhdeksäs. Torjuntavuorossa tänään Tapparalla oli Christian Heljanko, jolle torjuntoja kertyi 27.

Tasainen avauserä kääntyi numerollisesti kotijoukkueelle erän puolivälin kieppeissä. Avausmaalin runnoi maalin edestä Moilanen, kun Jarkko Malinen oli syötöllään ensin avustanut tilanteen. Maliselle kauden avauspiste toisessa ottelussa. Pari minuuttia myöhemmin Tappara pääsi ylivoimalle ja osui taas. Nyt avaimena oli Patrik Virran loistava pitkä viistosyöttö, josta Ojamäki pääsi ohjaamaan kiekon toisen kerran Oskari Setäsen ohi maaliin. Lukolla oli erän lopussa myös ylivoimapeli, mutta Tappara pelasi hyvän alivoiman.


Kristian Kuusela teki voittomaalin ja sai onnittelut pelikaverien lisäksi kannattajiltakin.

Lukko vei toisen erän niin hallinnallisesti kuin numeroissakin. Se pääsi kaventamaan erän yhdeksännellä minuutilla tasavajaalla pelattaessa vähän onnenkin avustamana, kun Miska Kukkosen epäonnistunut laukaus liukui suoraan Ponthus Westerholmin siirrettäväksi tyhjään maaliin. Myöhemmin erässä Lukko sai ainakin tapparalaisittain katsottuna apuakin, kun tuomarit antoivat kotijoukkueelle yhtäkkiä kaksi aika kevyttäkin jäähyä peräkkäin. Lukko sai puolentoista minuutin verran kahden miehen ylivoimaa, mutta Tappara kesti. Yksi tolppalaukaus tuona aikana Heljangon ohitti, samoin myöhemmin erässä tuli toinenkin putkikuti, mutta tauolle mentiin edelleen Tapparan johdossa.

Kolmannessa erässä Lukko painoi tasoitusta hakien, mutta Tappara piti sen poissa parhailta maalintekopaikoilta pelinhallinnasta huolimatta. Reilut neljä minuuttia ennen loppua Tappara ei siinä kuitenkaan enää onnistunut, vaan nyt Pathrik Westerholm pääsi tasoittamaan onetimerillaan. Tappara toipui tasoituksesta: Kellossa oli jäljellä kaksi minuuttia, kun Morley pelasi kiekon Valtteri Kemiläiselle, joka jatkoi sen upealla syötöllä Kuuselalle. Tällä oli edessään vain tyhjä verkko, ja Tappara johti taas. Johto kesti myös loppuun saakka, vaikka Lukko yritti viimeisen minuutin ilman maalivahtia.

Liigassa on nyt tauko paikalla, kun maajoukkueet kokoontuvat pelaamaan eri turnauksia. Liigan pariin palataan taas vasta kymmenen päivän päästä. Tapparakin pelaa kymmenen päivän päästä tiistaina, mutta ei kuitenkaan kotimaan liigan peliä vaan Mestarien liigaa. CHL:n pudotuspelit käynnistyvät Hakametsässä tiistaina 12.11. ensimmäisen kierroksen avausottelulla Tappara-EV Zug. Lippuja otteluun Ticketmasterista tämän linkin takaa.

Kuvat: Saana Hakala

Ottelun tilastot

Liiga 2.11.2019
Tappara – Lukko      3-2 (2-0, 0-1, 1-1)

1. erä:
08:50 1-0 Sami Moilanen (Jarkko Malinen, Jere Karjalainen)
11:19 2-0 Niko Ojamäki (Patrik Virta, Teemu Suhonen) yv

2. erä:
28:26 2-1 Ponthus Westerholm (Miska Kukkonen, Pathrik Westerholm) tv

3. erä:
56:38 2-2 Pathrik Westerholm (Jonne Tammela, Roni Sevänen)
57:58 3-2 Kristian Kuusela (Valtteri Kemiläinen, Tyler Morley)

Jäähyt:
Tappara 4 x 2 min
(Suhonen, Bertrand, Ytterell, Kemiläinen)
Lukko 2 x 2 min

Maalivahdit:
Christian Heljanko, Tappara 10+7+10=27
Oskari Setänen, Lukko 9+8+5=22, pois 58:53-60:00

Erotuomarit: Petri Lindqvist – Jani Luoma-aho

Yleisöä: 5330

Alumnien tähdet:
1. tähti: Kuusela, Tappara
2. tähti: Ojamäki, Tappara
3. tähti: Heljanko, Tappara

Ottelun kokoonpano

Kuusela–Morley-Bertrand
Levtchi–Virta-Ojamäki
Moilanen-Malinen–Karjalainen
Rauhala-Jasu-Vauhkonen

Vittasmäki–Suhonen
Rouhiainen-Kemiläinen
Utunen–Ytterell
Wehmas

Heljanko
(Garteig)

Kolmannessa erässä Malinen ja Rauhala vaihtoivat ketjuja.

Uusimmat

Suosituimmat