Perjantai 15.12. VS.

4 - 0
(0-0, 2-0, 2-0)

Sport – Tappara      4-0 (0-0, 2-0, 2-0)

Tapparan neljän peräkkäisvoiton putki katkesi perjantaina Vaasassa, jossa puolestaan Sport otti kolmannen peräkkäisen voittonsa maalein 4-0. Kauden aiemmista kolmesta keskinäisestä pelistä Tappara oli voittanut kaikki, mutta nyt Sport otti ensimmäisen Tappara-voittonsa.

Sport tsemppasi ja sumputti antaumuksella, eikä Tappara pystynyt vastaamaan tällä kertaa niihin aseisiin. Oma hyökkäyspeli oli melko vähissä ennen kuin vastustaja oli jo kolme edellä. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella kirvesrinnat jäivät kokonaan ilman maaleja.

Avauserä oli vauhdikkaan sekava ja maaliton. Toisen erän loppupuolella Sport onnistui maalinteossa tasavajaalla, kun Niklas Nevalainen antoi poikkisyötön pakkiparilleen Ville Saukolle, joka ohitti maalissa torjuneen Christian Heljangon. Muutama minuutti myöhemmin Nevalainen lähetti maalille ohjattavan kovan syötön, jonka Joonas Komulainen käytti hyväkseen juuri tarkoitetulla tavalla.

Sport sai aloittaa kolmannen erän ylivoimalla erotuomarien epäonnistuttua tehtävässään toisen erän lopussa. Tuon ylivoiman aikana Sport siirtyi jo kolmen maalin johtoon, maalintekijänä komealla soololla Antti Kalapudas. Tappara hakkasi sen jälkeen päätään vaasalaisten puolustusmuuriin. Lopulta Aleksi Ainali pääsi vielä tekemään kotijoukkueelle neljännen maalin.

Sportin Mika Järvinen piti nollan torjumalla 25 kertaa, Heljangolle torjuntoja tuli 24. Tapparalta puuttui edelleen maajoukkuekolmikko Jukka Peltola, Niko Mikkola ja Mikko Lehtonen sekä muista syistä Tomáš Záborský.

Tappara on kaukalossa seuraavan kerran tiistaina. Silloin on edesä jo perinteeksi muodostunut tiistai-illan klassikko Tappara-SaiPa.

Arkistokuvat: Mika Kylmäniemi