Perjantai 28.9. VS.

4 - 3
(1-1, 0-1, 3-1)

KalPa – Tappara 4-3 (1-1, 0-1, 3-1)

Tapparan Kuopion reissukaan ei tuonut iloa tapparalaisille kasvoille, vaan tappiokierre sen kun jatkui. Nyt KalPa nousi kolmannessa erässä takaa ohi ja voittoon, loppulukemat kotijoukkueelle 4-3. Tappio oli Tapparalle viides kauden kuudessa pelissä.

Kirvesrintojen kurittajana toimi jälleen kerran Kai Kantola, joka teki kolmannessa erässä kaksi maalia ja syötti yhden. Tapparan maaleista vastasivat Valtteri Kemiläinen, Juhani Jasu ja Otso Rantakari. Jasulle maali oli kauden ensimmäinen, Kemiläiselle ja Rantakarille toinen. Tuukka Mäntylä pelasi kauden ensimmäisen liigapelinsä. Maalissa jatkoi Christian Heljanko.

Tänään Tappara aloitti pelin hyvin, mutta käyrä kääntyi alaspäin pelin edetessä. Kolmannessa erässä ja varsinkin tappiolle jäätyään Tapparan peli oli sitä sekavaa seisomista ja heikkoa syöttämistä, millä tappiot tähänkin mennessä on kerätty.

Avauserä oli kuitenkin Tapparalta kenties jopa kauden parasta. Se meni johtoon Valtteri Kemiläisen komealla ylänurkkalaukauksella, mutta KalPa tasoitti nopeasti Aleksi Klemetin liigauran ensimmäisellä osumalla. Tapparalla oli kuitenkin erässä paikat useampaankin maaliin, mutta Denis Godlaa ei ohitettu kuin kerran.

Toisen erän alussa Tappara meni uudelleen johtoon ja vieläpä ylivoimalla, joka on ollut alkukauden synkkä murheenkryyni. Maalin teki läheltä Juhani Jasu. Osuman jälkeen KalPa otti pelin kuitenkin haltuunsa ja Tappara puolusti omaa aluettaan vaihto toisensa jälkeen. KalPa ei kuitenkaan hallinnastaan saanut tasoitusta.

Tasoitus tuli kolmannen erän alussa, jonka Tappara aloitti alivoimalla. Kantola ohjasi ilmasta kiekon ohi Heljangon. Vielä vieraiden ilta kirkastui hetkeksi, kun Anton Levtchi käänsi hienon syötön Otso Rantakarille, joka vei Tapparan kolmannen kerran johtoon. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin KalPa oli kuitenkin jo ohi. Kantola teki toisen maalinsa, kun Frank Gymer oli pakin avittamana siivonnut Heljangon sivuun maaliltaan, eikä valmentajan haasto ja videotarkistus muuttanut asiaa. Hetkeä myöhemmin Kantola syötti maalin takaa maalin eteen, ja nyt Gymer laittoi kiekon sisään Tapparan hävittyä taas puolustusalueen kamppailunsa.

Lopussa Tapparalla oli ylivoimamahdollisuuskin, mutta kunnon tilanteet olivat harvassa. KalPalla ei ollut isoa vaikeutta pitää johtonsa loppuun saakka. Tappiolle jäätyään Tapparalla oli noin 13 minuuttia aikaa hakea tasoitusta. Sinä aikana se laukoi kaksi kertaa, joista vain toinen meni kohti maalia.

Hyvin ei siis kulje tapparalaisella jääkiekolla tällä hetkellä. Sitä ei ehditä pohtia ja palaveroida nyt kauaa, kun jo huomenna pitää pelata. Ties kuinka monetta uutta alkua kaudelle yritetään kotikaukalossa Hakametsässä lauantaina SaiPaa vastaan. Halli on pullollaan nuoria tapparalaisia Lasten Lauantain vuoksi, joten nousun aloitukselle ei parempaa paikkaa voisi olla kuin huominen!

Arkistokuvat: Miikka Jääskeläinen