Perjantai 20.9. VS.

1 - 4
(0-0, 1-2, 0-2)

Lukko – Tappara       1-4 (0-0, 1-2, 0-2)

Viikon toisessa peräkkäisessä vierasottelussaan Tappara oli matkannut Raumalle, jossa isännöi Lukko. Viime kevään puolivälieräparin tämän kauden ensimmäinen kohtaaminen kääntyi edellisten pelien lailla vieras-Tapparalle, joka haki täyden pistepotin maalein 4-1.

Voitto oli Tapparalle neljäs yhtä monessa pelissä tämän kauden Liigassa. Sarjasijoitus näyttää luonnollisesti ykköstä.

Tapparan uusi ruotsalaispuolustaja Alexander Ytterell iski ensimmäisen maalinsa kirvesrintojen paidassa. Muut maalintekijät olivat kahdesti maalannut Kristian Kuusela sekä Charles Bertrand. Kuuselalla on jo neljä tehtyä maalia tällä kaudella ja Bertrandilla nyt kaksi. Tyler Morley oli syöttäjänä Kuuselan kummassakin maalissa. Tolppien välissä torjuntavuoro oli Christian Heljangolla.

Lukko vei hienokseltaan peliä avauserässä, mutta maaleja ei nähty. Tappara-maalissa Heljanko pääsi käyttämään koppihanskaa useampaan kertaan ja pari hyvää paikkaa oli vieraillakin, jolloin Oskari Setänen toisessa päädyssä hoiteli tarvittavan homman. Kummallakin joukkueella oli yksi ylivoimpelikin ensimmäiseen erään.

Toiseen erään Tappara tuli kuin tuulispää ja iski viiteen minuuttiin kaksi maalia. Ensimmäinen niistä syntyi vain 10 sekunnin pelaamisen jälkeen, kun tähän erään uusittu ykkösketju Jere Karjalainen – Tyler Morley – Kristian Kuusela iski, maalintekijänä Kuusela. Viiden minuutin kohdalla Ytterell yllätti Setäsen toisen kerran jäänuoliaisella vasemmalta. Lukko sai kavennuksen harmittavasti alivoimalla, kun Ponthus Westerholm iski vastaiskusta kauden kolmannen osumansa.

Lukko tuli kolmanteen erään hakemaan tasoitusta, mutta vieraat puolustivat silti hyvin. Tappara tappoi yhden alivoiman ja Lukko kaksi ennen kuin erän ensimmäinen maali nähtiin tasaviisikoin vähän erän puolivälin jälkeen. Maali vei Tapparan jo riittävään kahden maalin johtoon. Se tuli vähän varkain, kun Bertrandin kieltämättä heppoinen kuti pienestä kulmasta lirui Setäsen alta maaliin. Lopussa Lukko pääsi lähes kahdeksi minuutiksi pelaamaan ylivoimalla ilman maalivahtia, mutta Heljanko piti, Tappara puolusti hyvin, ja lopussa Kuusela vielä niittasi kiekon tyhjiin.

Tappara jatkaa siis sarjakärjessä ja voitto. Huomenna se lähtee hakemaan jo viidettä peräkkäistä voittoaan Liigassa ja Champions Hockey Leaguen pelit mukaan lukien jo seitsemättä peräkkäistä voittoa.

Het huomenna jatketaan ja vaihtelun vuoksi kotihallissa! Hakametsään saapuu kiekkovastustajaksi SaiPa, mutta hallissa on paljon muutakin, onhan kyseessä perinteinen ja suosittu Lasten Lauantai! Hyvin on lippuja menny, mutta vielä pääsee mukaan ja liputkin ovat maksimissaan vain 10 euroa. Nappaa ne heti Ticketmasterista!

Ottelukuvat: Arno Hämäläinen