Tappara jatkoi maalijuhlia, Garteig avasi nollapelillä

Keskiviikko 18.9. VS.

0 - 5
(0-1, 0-2, 0-2)

Ässät – Tappara       0-5 (0-1, 0-2, 0-2)

Liigan avausviikonloppuna molemmat pelinsä voittaneet Ässät ja Tappara kohtasivat toisensa Porissa keskiviikkona. Niistä voitokkaana jatkoi vain Tappara, joka haki Isomäen jäähallista vierasvoiton komeasti ja puhtaasti maalein 5-0.

Kirvesrinnat jatkavat kärjen mukana kolmella voitolla kolmessa pelissä. Näissä kolmessa ottelussa on syntynyt peräti 14 maalia.

Torjuntavuorossa kirvesrinnoilla nähtiin ensimmäistä kertaa kanadalainen Michael Garteig, joka avasi liigauransa samantien nollapelillä. Nollaan tarvittiin 24 torjuntaa. Tehopistepuolella Juhani Jasu keräsi 1+1 tehden kauden avausmaalinsa, samoin kuin Teemu Suhonen ja ensimmäisen liigamaalinsa Tappara-paidassa tehnyt Patrik Virta. Kristian Kuuselalle ja Jere Karjalaiselle maalit olivat kauden toiset. Kahteen syöttöpisteeseen ylsivät Veli-Matti Vittasmäki, Anton Levtchi ja Niko Ojamäki.

Patrik Virta avasi pelin maalinteon, kun avauserä oli noin puolivälissään. Kakkosketjun suora hyökkäys ehti jo vähän sujahtaa ohi maalinkin, mutta Virta heitti kiekon vielä miinuskulmasta Ässä-maalivahti Daniil Tarasovin luistimen kautta sisään. Erän alkupuolisko oli selvää Tapparan hallintaa, toisella puolikkaalla kotijoukkuekin pääsi vähän peliin mukaan.

Toisen erän Tappara aloitti vielä ensimmäistäkin vahvemmalla hallinnalla. Erän neljännellä minuutilla se siirtyi kahden maalin johtoon, kun Kristian Kuusela kiskaisi läheltä kiekon yläriman kautta maaliin Charles Bertrandin syötöstä. Maalin jälkeen Tappara pyöritti pitkän hyökkäyksen toisensa jälkeen Ässien alueella. Erän vanhetessa Ässät sai taas vähän omiakin hyökkäyksiään aikaan ja laukoikin muutaman kerran päästyään loppuminuuteilla ylivoimalle. Loppuerässäkin tosin ainoan lisämaalin teki Tappara, kun Jere Karjalainen unohtui keskialueelle, Vittasmäki löysi hänet syötöllään ja Karjalainen ohitti Tarasovin läpiajosta rystypuolen nostolla.

Tapparan neljännen maalin kolmannen erän alussa iski puolustaja Teemu Suhonen. Muutamaa minuuttia myöhemmin Ässätkin sai kiekon ensimmäistä kertaa Garteigin taakse, mutta Edwin Hedbergin osumaa ei hyväksytty, kun maalikehikko oli siirtynyt aiemmin pois paikoiltaan. Loppuluvut Tarasovin taakse ohjasi lopulta Juhani Jasu, joka käänsi maalin edestä Ojamäen laukauksen ohi maalivahdin.

Tapparalle siis tyly vierasvoitto lukemin 5-0.

Pelit Länsirannikolla jatkuvat perjantaina, kun Tappara matkustaa rannikkoa vähän matkaa etelään Raumalle, jossa vastassa on Lukko. Lauantaina on sitten Hakametsässä vuorossa juhlat, kun Tapsu täyttää 10 vuotta ja sitä juhlistetaan matsissa SaiPaa vastaan. Maksimissaan 10 euron liput Ticketmasterista – klikkaa tästä!

Iso artikkelikuva: Arno Hämäläinen