fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Tappara kaatoi KalPan toista kertaa tammikuussa

  • Raportti
  • Galleria

Tappara – KalPa       4-1 (1-1, 3-0, 0-0)

Tiistain ainoassa Liiga-kamppailussa Tappara sai Hakametsään vastaansa KalPan. Muutama viikko sitten joukkueet kohtasivat toisensa samassa paikassa. Maaliero kirvesrintojen eduksi oli tälläkin kertaa sama kuin silloinkin, loppulukemat nyt 4-1.

Matias Lehtonen laukoi uransa ensimmäisen liigamaalin kymmenennessä ottelussaan. Niko Ojamäki teki jo kauden 19:nnen maalinsa ja Juhani Jasukin rikkoi 10 maalin rajan. Jan-Mikael Järvinen keräsi 1+1. Maalissa starttivuoron oli saanut Niklas Bäckström.

Tasaisen ensimmäisen erän alkua hallitsi Tappara, mutta erä vanhetessa myös KalPa pääsi paremmin peliin mukaan. Tappara avasi maalinteon jo neljännellä minuutilla ensimmäisestä ylivoimamahdollisuudestaan, kun Anton Levtchi passasi takatolpalle Jasulle paikan lyödä kiekko tyhjiin KalPa-vahti Jonathan Iilahden taakse. Vieraiden tasoitus oli yhtä hieno, kun nyt KalPan päästyä ylivoimalle Eetu Luostarinen syötti viereensä Frank Gymerille, joka ohitti Bäckströmin.


Matias Lehtonen laukoi ensimmäisen maalinsa Liigassa.

Toisessa erässä Tappara repäisi kolmen osuman edestä. Kolmen minuutin kohdalla Lehtonen katkaisi hyökkäysalueella KalPan syötön ja räväytti ensimmäisen liigamaalinsa komealla rannekudilla. Ojamäki toisti rannelaukauksen mallin yhdeksän minuuttia myöhemmin, ja vajaa minuutti sen jälkeen Jan-Mikael Järvinen pomputteli kiekon taas Iilahden taakse. Erässä nähtiin myös ikävä loukkaantuminen, kun Tapparan tuore nuorten maailmanmestari Sami Moilanen työnnettiin pää edellä päin laitaa. Nuorukaisen peli jäi siihen, KalPa ei saanut jäähyä.

Tappara pääsi aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla, lisämaalia ei kuitenkaan syntynyt. Kahdeksan minuuttia ennen loppua, Tapparan ollessa taas ylivoimalla, Anton Levtchiä rikottiin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Iilahti kuitenkin torjui Levtchin rankkariyrityksen. Kaksi minuuttia ennen loppua KalPa veti Iilahden pois maaliltaan. Tolpassa kiekko kävi mutta kavennustakaan ei syntynyt. Tappara palasi taas vottojen tielle.

Tappara jatkaa kotikaukalossa heti torstaina viikon toisessa kotiottelussaan. Silloin vastassa on Rauman Lukko. Liput saat napattua tämän linkin takaa.

Kuvat: Mika Kylmäniemi

Ottelun tilastot

Liiga 22.1.2019
Tappara – KalPa       4-1 (1-1, 3-0, 0-0)

1. erä:
03:37 1-0 Juhani Jasu (Anton Levtchi, Jan-Mikael Järvinen) yv
14:42 1-1 Frank Gymer (Eetu Luostarinen, Alexandre Texier) yv

2. erä:
22:53 2-1 Matias Lehtonen
31:46 3-1 Niko Ojamäki (Matti Järvinen, Ben Blood)
32:39 4-1 J-M.Järvinen (Valtteri Kemiläinen, Kristian Kuusela)

3. erä:
52:16 Anton Levtchi Tappara, epäonnistunut rangaistuslaukaus

Jäähyt:
Tappara 2 x 2 min
(Blood, Lehtonen)
KalPa 4 x 2 min

Maalivahdit:
Niklas Bäckström, Tappara 6+5+12=23
Jonathan Iilahti, KalPa 8+5+10=23, pois 57:39-59:51

Erotuomarit: Antti Boman – Lassi Heikkinen

Yleisöä: 4232

Alumnien tähdet:
1. tähti: J-M.Järvinen, Tappara
2. tähti: Otto Rauhala, Tappara
3. tähti: Blood, Tappara

Ottelun kokoonpano

Erkinjuntti-JM.Järvinen-Kuusela
Záborský-M.Järvinen-Ojamäki
Luoto-Rauhala-Levtchi
Lehtonen-Jasu-Moilanen
Ollikainen

Vittasmäki-Fälth
Blood-Kemiläinen
Utunen-Elorinne

Bäckström
(Heljanko)

Toisessa erässä Levcthi ja Erkinjuntti vaihtoivat ketjuja.
Moilasen loukkaannuttua Ollikainen tilalle.

Uusimmat

Suosituimmat