fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Tappara kaatoi Kärpät kärkikamppailussa – kuudes voitto putkeen

  • Raportti
  • Galleria

Tappara – Kärpät       3-2 (0-1, 1-0, 2-1)

Viisi ensimmäistä kierrosta tappioitta pelanneet Tappara ja Kärpät pelasivat tiistaina Hakametsässä panoksena sarjataulukon kärkipaikka ja voittoputken jatkuminen. Kauden ensimmäinen tappio oli jo ennen peliä luvassa jommallekummalle, ja lopulta sellaisen sai tällä kaudella ensimmäisenä kärsiä Kärpät. Tappara voitti maalein 3-2 ja jatkoi voittoputkensa jo kuuden pelin mittaiseksi!

Ennen peliä vielä ilman maaleja ollut Sami Moilanen nousi sankariksi kahdella maalillaan. Niko Ojamäelle illan osuma oli kauden kolmas. Maalissa torjuntavuorossa oli Christian Heljanko.

Kärpät voitti ensimmäisen erän 1-0, vaikka Tappara oli pelillisesti hallitsevampi ja loi selvästi enemmän vaarallisia tilanteita. Otto Karvinen pääsi syötönkatkonsa jälkeen nousemaan maalille ja ohitti Heljangon reilun viiden minuutin jälkeen. Tappara pääsi niin lähelle maalia kuin on mahdollista tekemättä maalia, kun 14 minuutin kohdalla Niko Ojamäen hurja ranne kimmahti Patrik Rybárin takaa kahden tolpan kautta ulos. Erän lopussa tuomarit tarjosivat vielä Kärpille kaksikin ylivoimamahdollisuutta, joista toinen jatkui toiseen erään saakka.


Sami Moilanen iski kaksi maalia ja johdatti Tapparan kuudenteen peräkkäiseen voittoon.

Toisessa erässä pelin vauhti jonkin verran putosi ja peli muuttui tarkkailevammaksi. Siihen osasyynä oli Tapparan maali, joka tasoitti puntit. Otto Rauhala nousi maalin takaa ja syötti eteen rynnivälle Moilaselle, joka ohitti Rybárin. Maalin jälkeen kotijoukkur pääsi kahdesti kokeilemaan rikkoa Kärppien koko kauden kestänyttä 100 prosentin alivoimaa, mutta sitä ei pystynyt murtamaan Tapparakaan. Erän loppuminuutit meni oululaisten nimiin, mutta numerot säilyivät tasana taukoon saakka.

Kolmatta erää oli pelattu viisi minuuttia, kun taas jouduttiin tarkistamaan kotijoukkueen laukausta videolta. Tällä kertaa tallenne kertoi Valtteri Kemiläisen laukauksen käyneen takaraudassa Ojamäen ohjauksesta, ja Tappara siirtyi johtoon. Ja vain 18 sekuntia myöhemmin Tappara johti kahdella maalilla, kun Moilasen laukaus ohitti Rybárin. Maalien jälkeen Kärpät pääsi kahdesti ylivoimalle, jälkimmäisen kerran niistä Kärppä-pakin työnnettyä Tappara-hyökkääjän omaa maalivahtiaan päin. Siitä ylivoimasta Kärpät sai kavennettua, maalintekijänä Aku Räty. Kärpät sai vielä yhden ylivoiman lisää mutta sen Tappara kesti, samoin viime minuuttien Kärppä-myllytyksen kuudella kenttäpelaajalla ilman maalivahtia. Reilut puoli minuuttia ennen loppua Kärpät sortui jäähyyn ja kiri jäi kesken.

Kokoonpanosta Tapparalta puuttuivat edelleen hyökkääjät Jarkko Malinen, Olavi Vauhkonen ja Matias Lehtonen sekä puolustaja Toni Utunen. Muut eivät ole pelikuntoisia, Lehtonen kärsi toisen pelin kahden ottelun pelikiellostaan.

Tappara pelaa tällä viikolla vielä kaksi peliä, molemmat vieraissa ja molemmat oikein vanhoja kunnon perinteisiä seuroja vastaan. Perjantaina kirvesrinnat ovat Turussa TPS:ää vastaan, lauantaina puolestaan on Helsingissä kauden ensimmäinen Siniset vs. Punaiset, eli HIFK:n ja Tapparan välinen vääntö. Seuraava kotiottelu pelataan viikon päästä torstaina Sportia vastaan.

Kuvat: Saana Hakala

Ottelun tilastot

Liiga 24.9.2019
Tappara – Kärpät       3-2 (0-1, 1-0, 2-1)

1. erä:
05:20 0-1 Otto Karvinen

2. erä:
25:13 1-1 Sami Moilanen (Otto Rauhala, Veli-Matti Vittasmäki)

3. erä:
45:21 2-1 Niko Ojamäki (Valtteri Kemiläinen, Patrik Virta)
45:39 3-1 Moilanen (Jere Rouhiainen, Charles Bertrand)
52:48 3-2 Aku Räty (Aatu Räty, Jakub Krejcik) yv

Jäähyt:
Tappara 5 x 2 min
(Virta, 2xMorley, Rouhiainen, Blood)
Kärpät 2 x 2 min

Maalivahdit:
Christian Heljanko, Tappara 7+7+14=28
Patrik Rybár, Kärpät 5+13+6=24, pois 57:38-59:25 ja 59:51-60:00

Erotuomarit: Lassi Heikkinen – Petri Lindqvist

Yleisöä: 5469

Alumnien tähdet:
1. tähti: Moilanen, Tappara
2. tähti: Ojamäki, Tappara
3. tähti: Aku Räty, Kärpät

Ottelun kokoonpano

Kuusela–Morley-Karjalainen
Levtchi–Virta-Ojamäki
Moilanen-Rauhala–Bertrand
Puistola-Jasu-Ollikainen

Vittasmäki–Suhonen
Blood-Kemiläinen
Mäntylä–Ytterell
Rouhiainen

Heljanko
(Garteig)

Uusimmat

Suosituimmat