Lauantai 10.8. VS.

3 - 1
(1-0, 2-1, 0-0)

Tappara – SaiPa       3-1 (1-0, 2-1, 0-0)

Tappara pelasi kesän toisen harjoitusottelunsa Decens Tampere Cupin pronssiottelussa, jossa vastassa oli SaiPa. Tappara otti voiton ja Cupin kolmannen sijan kaatamalla lappeenrantalaiset maalein 3-1.

Uudet kirvesrinnat ovat osuneet tolppien väliin hyvin ensimmäisissä peleissä. Charles Bertrand onnistui maalinteossa toisessa pelissä peräkkäin, ensimmäiset Tappara-maalinsa tänään iskivät puolestaan Tyler Morley ja Patrik Virta. Olavi Vauhkonen teki maalin jo eilen. Ensimmäisen ottelunsa kirvesrintojen maalilla torjui kanadalainen Michael Garteig.

Avauserä oli yksipuolisesti Tapparan. Uuden Tappara-kassarin tasosta ei vielä saatu katsomoon saakka mitään viitteitä, kun vieraat saivat vain pari kaukolaukausta aikaiseksi. Tapparalla laukauksia ja tilanteita oli enemmän, mutta maaliin meni vain yksi. Bertrand laukoi hyvän maskin takaa kiekon SaiPa-vahti Karolus Kaarlehdon taakse 12 peliminuutin kohdalla.

Tappara aloitti toisen erän ylivoimalla ja onnistui heti, kun Kristian Kuusela antoi kovan tarkan syötön takatolpalle, josta Morley jatkoi sen maaliin. SaiPa pääsi tulostaululle viime kauden kirvesrinnan Tomáš Záborskýn maalilla, kun hän pääsi ohittamaan Garteigin ketjukaverinsa Elmeri Kaksosen epäonnistuneen laukaisuyrityksen jälkeen. Toiselle tauolle lähdettiin Tapparan kahden maalin johdossa, kun Virta viimeisteli taas takatolpalta, nyt Anton Levtchin syötön jälkeen.

Kolmannessa erässä ei enää tehty maaleja. Tapparan paras paikka oli Levtchin puhdas läpiajo, jossa kiekko tosin karkasi lavasta juuri ratkaisun hetkellä. Toisessa päädyssä kohokohta oli maalivahti Garteigin komea hanskatorjunta SaiPa-pelaajan päästyä irtokiekkoon nokikkain maalivahdin kanssa pari minuuttia ennen loppua.

Tappara pitää nyt yhdentoista päivän mittaisen treenitauon ennen kolmatta ja viimeistä harjoituspeliään, joka pelataan Valkeakoskella 21.8. Lukkoa vastaan. Siitä viikon päästä taistellaan jo sarjapisteistä Champions Hockey Leaguessa.

Kuvat: Saana Hakala