Perjantai 1.9. VS.

2 - 0
(1-0, 0-0, 1-0)

Tappara – Red Bull Salzburg      4-2 (1-2, 1-0, 2-0)

Tappara kohtasi kauden ensimmäisessä Champions Hockey Leaguen kotiottelussaan itävaltalaisen Red Bull Salzburgin. Viikko sitten joukkueet kohtasivat Itävallassa, ja Tappara oli selvin numeroin parempi. Tänään mentiin enemmän kamppailemalla kuin kiekottelemalla, ja vieraat pitivät homman tasaisena. Tappara voitti kuitenkin maalein 4-2 ja piti voittotilastonsa puhtaana.

Kirvesrintojen maalitehoista vastasivat Otso Rantakari (1+1), Niko Ojamäki (1+1), voittomaalin nimiinsä saanut Veli-Matti Vittasmäki sekä koko alkukauden kestänyttä maaliputkeaan venyttänyt Kristian Kuusela. Maalissa Dominik Hrachovina torjui 19 kertaa, kun toisen päädyn Luka Gracnarille torjuntoja tuli 31.

– Ottelu oli nousujohteinen. Ensimmäinen erä oli erittäin fyysinen nimenomaan vastustajan mailapelaamisen osalta. Toisessa pystyimme vastaamaan siihen paremmin ja kolmas erä oli meiltä erittäin hyvä erä, sanoi Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi.

Vieraat voittivat ensimmäisen erän 2-1, vaikka pelin hallinta ja maalipaikat menivät kotijoukkueelle. Alexander Rauchenwald vei Red Bullin johtoon joukkueen ensimmäisellä laukauksella neljän minuutin pelin jälkeen. Erän lopussa Otso Rantakari tasoitti Matti Järvisen komeasta poikkisyötöstä, mutta vain kolme sekuntia ennen taukosummeria Red Bullin pitkä sekava painostusjakso Tappara-alueella päättyi Robert Raymondin tekemään osumaan.

Toisessa erässä Tappara tasoitti Niko Ojamäen onnekkaalla osumalla, mutta muuten erä oli melko sekavaa kiekkoilua, jossa kiekko pomppi välillä kuin flipperissä sinne tänne.

Kolmannessa erässä Tappara karkasi. Veli-Matti Vittasmäki vastasi erän ensimmäisestä maalista kahdeksan  minuutin pelin jälkeen. Toisen teki Kristian Kuusela ylivoimalla kolme minuuttia myöhemmin. Hetkeä sen maalin jälkeen Ojamäki pääsi yrittämään rangaistuslaukauksesta, mutta Gracnar torjui.

– Pystyimme reagoimaan kolmannessa erässä vastustajan peliin. Saimme puolustuspelaamisen nopeutta parannettua ja sitä kautta hyökkäämistämme laadukkaammaksi. Loimme paikkoja ja teimme niistä maalit. Samalla saimme vastustajan pidettyä paikoilta pois, ja sitä kautta peli kääntyi meille. Tämä oli puristusvoitto, mikä on erittäin hyvä asia, että saimme puristaa voittoon, Rautakorpi sanoi.

Tapparan CHL-taival jatkuu sunnuntaina Hakametsässä, jonne vastaan tulee saksalainen Grizzlys Wolfsburg. Senkin joukkueen kirvesrinnat kaatoivat viikko sitten vieraissa selvin numeroin.

Sitä ennen sunnuntaina päivällä kuitenkin Tappara-päivä Hakametsän hallissa. Ohjelmassa mm. Liigajoukkueen taitokisat, jossa Tapparan junioripelaajat toimivat haastajina. Tappara-päivän klo 12-15 on vapaa pääsy.

Tero Aalto (Valokuvat: Mikko Pylkkö)