Keskiviikko 28.11. VS.

4 - 2
(2-2, 1-0, 1-0)

Tappara – Jukurit 4-2 (2-2, 1-0, 1-0)

Tappara ja Jukurit kohtasivat toisensa toisen kerran parin viikon sisään. Edellisen pelin Tappara oli voittanut vieraissa ja nyt se otti myös kotivoiton, kun mikkeliläiset kaatuivat Hakametsässä maalein 4-2. Tappara teki kaksi maaleistaan ylivoimalla.

Tappara on voittanut Jukurit nyt kahdeksan kertaa peräkkäin hävittyään kaksi ensimmäistä keskinäistä ottelua Mikkelin joukkueen Liiga-nousun jälkeen.

Maalintekijöinä Tapparalla toimivat Joona Luoto, Otso Rantakari, Antti Erkinjuntti ja Niko Ojamäki. Nelikosta useimmin tällä kaudella on nyt osunut Ojamäki, yhdeksän kertaa, kun taas Rantakarilla maaleja on neljä, Luodolla kolme ja Erkinjuntilla kaksi. Kristian Kuusela syötti kaksi maalia ja nousi tasapisteisiin Tomáš Záborskýn kanssa joukkueen sisäisessä pistepörssissä, kunnes viimeisen minuutin syöttöpisteellään Záborský piti kärkipaikan yksin itsellään. Niklas Bäckström torjui maalilla kolmannen peräkkäisen liigaottelunsa.

Puolustuspeli ei ollut priimaa avauserässä, jossa tehtiin neljä maalia. Kahdesti vieraat ottivat johdon, mutta kummallakin kerralla Tappara tasoitti. Jukurien kultakypärä Miika Roine avasi maalinteon jo neljän minuutin kohdalla ylivoimahyökkäyksen reboundista. Alle minuuttia myöhemmin Luoto runnoi maaliviivalle pysähtyneen kiekon sisään. Mika Partanen vei ylivoimalla Jukurit uudelleen johtoon, mutta niin ikään ylivoimalla onnistui Tapparakin, kun Rantakari pyssytti poikkisyötöstä.

Toinen erä alkoi parillakymmenellä sekunnilla Tapparan kahden miehen ylivoimaa. Se ehti päättyä, mutta jälkimmäisen vierasjäähyn vielä kestäessä Erkinjuntti onnistui nyt pitkän poikkisytön jälkeen. Se jäi erän ainoaksi maaliksi. Jukurit kilautti kertaalleen maalirautaan.

Jukureilla oli kolmannessa erän puolivälin jälkeen tilaisuus tasoitukseen ylivoimalla, mutta Tappara kesti sen. Hirveästi paljon muuta erä ei tarjonnut. Tappara pyrki pitämään huolen, ettei edellispelin kolmannen erän murhe toistuisi ja myös onnistui siinä, vaikka vähän tuskaistakin välillä oli. Lopuksi Ojamäki niittasi loppuluvut tyhjiin. Arvokkaat kolme pistettä jäivät kotiin.

Tappara jatkaa tiukkaa otteluohjelmaansa heti huomenna torstaina, kun se pelaa Pelicansin vieraana Lahdessa. Kotikaukalossa ollaan taas heti lauantaina HIFK:ta vastaan. Liput lauantain otteluun myy Ticketmaster.

Kuvat: Miikka Jääskeläinen