Tiistai 30.10. VS.

0 - 5
(0-0, 0-4, 0-1)

Tappara – TPS 0-5 (0-0, 0-4, 0-1)

Stanley Cup -pokaali kiilsi Hakametsässä ennen illan Tappara-TPS -ottelua, mutta sen jälkeen Tapparalle ilta musteni. TPS haki vierasvoiton tylyin lukemin 5-0. Tappara jäi ilman tehtyjä maaleja toisen kerran peräkkäin.

Tapparan kokoonpanossa nähtiin ensimmäisessä liigapelissään 17-vuotias Patrik Puistola.

TPS hallitsi avauserää, jossa kumpikaan ei kuitenkaan päässyt avaamaan maalitiliä. 12 minuutin kohdalla turkulaiset saivat siihen kunnon mahdollisuuden, kun Juhani Jasu ja Joona Luoto passitettiin samalla vihellyksellä jäähylle. Tappara kuitenkin selvitti kkahden miehen alivoimansa kunnialla loppuun saakka ilman takaiskuja.

Toisessa erässä rupesi ropisemaan oikein todella, mutta valitettavan yksipuolisesti. TPS iski erän alkupuoliskolla noin viiden minuutin jaksolla jokaisella laukauksellaan kiekon maaliin ja karkasi neljän maalin johtoon. Otto Nieminen, Ilari Filppula, Petteri Wirtanen ja Lucas Ekeståhl-Jonsson olivat maalintekijät.

Niiden maalien jälkeen ote kääntyi Tapparalle, mutta maalintekotarkkuus ei ollut läheskään samalla tasolla kuin vierailla. Tomáš Záborský oli hetkeä ennen TPS:n avausmaalia kilauttanut rimaan, ja neljän maalin tappioasemassa hänen kavennuksensa esti TPS-vahti Rasmus Tirrosen kiekon tielle heittämä maila. Kristian Kuusela pelasi itsensä nokikkain molarin kanssa mutta laukoi yli. Aleksi Elorinne pommitti tolppaan. Tirronen torjui Ojamäen kudin hyvästä paikasta. TPS-molari torjui erässä 16 kertaa, kun Heljangolle torjuntoja tuli vain neljä.

Kolmannen erän alussa Tirronen osui kahdesti maalin edestä suuntaa muuttaneen kiekon tielle, eikä Tappara saanut niistäkään kavennusta. Sen sijaan Tappara sai jäähyn, jonka aikana Filppula teki illan toisen maalinsa ja vei TPS:n johtoon 5-0. Tuon osuman jälkeen Tapparan kipinä kavennuksesta sammui ja peli vain pelattiin loppuun. Tappara sai vielä kiekon kerran lähes maaliviivalle Tirrosen taakse, mutta ei onnistunut sohimaan sitä viivan yli.

TPS:stä Filppula teki kaksi maalia ja syötti yhden, Zach Budish syötti kolme. TPS onnistui myös pelaamaan koko ottelun joutumatta alivoimalle.

Tappara jatkaa pelejään tällä viikolla vielä kahden ottelun verran. Perjantaina matka vie Raumalle Lukkoa vastaan, lauantaina puolestaan Hakametsään vieraaksi saapuu HPK. Lauantain peliin liput myy Ticketmaster.

Kuvat: Miikka Jääskeläinen