Tappara kärkikamppailun voittoon vl-kisassa

Lauantai 12.10. VS.

2 - 3 (vl)
(0-1, 2-1, 0-0, 0-1)

Kärpät – Tappara       2-3 (0-1, 2-1, 0-0) vl

Oulussa nähtiin yksi syyskauden huipputapahtumista, kun Liigan kärkikaksikko Kärpät ja Tappara ottivat yhteen. Hienossa kiekkoillassa nähtiin monenlaista, rikottiin putkia ja ennätyksiä, ja 65 minuutin kiekkoilun jälkeen homma ratkaistiin voittolaukauskilpailussa. Siinä Tappara oli yhden maalin parempi ja vei vierasvoitolla kaksi pistettä mukaansa.

Samalla Tappara siis vahvisti hiukan sarjataulukon kärkipaikkaansa, jossa yhden ottelun vähemmän pelannut Kärpät on nyt kuusi pistettä perässä.

Ottelun erityistapahtumista Kärpät aloitti tekemällä uuden Liigan nollapeliennätyksen, kun se reilun neljän kokonaisen nollapeliottelunsa päätteeksi pelasi nytkin reilun vartin ilman takaiskuja, kunnes Tappara osui ja katkaisi putken. Seuraavaksi Tappara katkaisi Kärppien koko alkukauden jatkuneen putken ilman alivoimalla päästettyä maalia. Siihen maaliin syötöpisteen sai Kristian Kuusela, jolle tehpiste oli liigauran 600:s.

Niko Ojamäki iski voittolaukauskilpailun ratkaisuosuman viidennessä laukojaparissa. Varsinaisella peliajalla Tapparan maalintekijät olivat Patrik Virta ja Jere Karjalainen. Maalissa pelannut Michael Garteig torjui ottelussa peräti 41 kertaa, kun Kärppien Patrik Rybár selvisi 15 torjunnalla, joten pelin painopiste on kyllä luettavissa torjuntatilastostakin.

Kaksi erää Kärpät painoi todella kovaa ja piti Tapparaa ahdingossa, mutta siitä huolimatta 28 peliminuutin jälkeen Tappara oli kaksi maalia edellä. Virta teki 0-1 ensimmäisessä erässä, kun Kärppä-puolustus unohti hänet yksin maalille, ja Anton Levtchi sai pelattua hänelle sinne kiekon. Toisen maalin pamautti Karjalainen ylivoimalla Kuuselan poikkisyötöstä.

Tappara pääsi 0-2 -maalinsa jälkeen suoraan jatkamaan lisäylivoimalla, mutta silloin kolahti omaan nilkkaan, kun Juho Lammikko pääsi kaventamaan alivoimalla. Erän lopussa Kärpät nousi tasoihin Jesse Puljujärven ylivoimaosumalla.

Kolmas erä oli Tapparan paras ja se oli alkuun lähempänä johtomaalia. Parhaimpana tilanteena oli Virran tolppakilautus. Vajaat kuusi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Tuukka Mäntylä taklasi kovaa Radek Koblizekia ja lensi suihkuun itsekin vertavuotavana. Kärppien viiden minuutin ylivoima oli kuitenkin aika ponneton. Pari kolme hyvää laukaisupaikkaa rakentui, mutta Garteig oli loistava.

Jatkoaika oli nykytyyliin melko lailla vaisu kolmen pelaajan höntsy kolmea vastustajaa vastustajaa vastaan. Voittolaukauskisassa Patrik Virta aloitti maalilla, mutta Kärppien Michal Kristof tasoitti heti samassa parissa. Kolme seuraavaa paria menivät maaleitta; Tapparasta yrittivät Tyler Morley, Valtteri Kemiläinen ja Virta uudelleen. Viidennessä parissa Kärppien Aku Räty epäonnistui ja heti perään Ojamäen laukaus pomppasi Rybárin puolittaisesta torjunnasta kaaressa verkkoon ja toi kirvesrinnoille toisen sarjapisteen pelistä.

Tappara on nyt pelannut täyden tusinan liigapelejä eikä ole kertaakaan jäänyt ilman sarjapisteitä. Eilen tuli toistaiseksi ainoa tappio, mutta sekin vasta voittolaukauskilpailussa. Tämäniltainen oli mukava kuitti sille tilastotappiolle.

Seuraavaksi pelataan taas Mestareiden liigaa, jonka alkulohkojen viimeisissä otteluissa ratkaistaan A-lohkon kaksi jatkoon menijää. Tappara on yksi kolmesta kovasta ehdokkaasta, kun taas sen vastustaja, norjalainen Frisk Asker, on jo ulkona. Voitolla Tappara menee varmasti CHL:n pudotuspeleihin. Ratkaisuottelu pelataan Hakametsässä keskiviikkona klo 19 alkaen. Liput Ticketmasterista, mutta kausikortillakin edelleen pääsee!

Kuvat: Jussi Määttä /Liiga