fbpx
Otteluraportin tarjoaa:

Tappara katkaisi Kärppien voittoputken!

  • Raportti

Kärpät – Tappara       1-2 (0-0, 1-1, 0-1)

Kärppien voittoputki ehti kasvaa kymmenen ottelun mittaiseksi ennen kuin Tappara kävi sen katkaisemassa. Erinomaisesti puolustaneet ja taistelleet kirvesrinnat itse ottivat nyt viidennen peräkkäisen voittonsa Liigassa, kun se haki Oulusta vieraspotin maalein 2-1.

Voittomaali syntyi vajaat 11 minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, kun Juhani Jasu niittasi maalin edestä kauden toisen osumansa. Tapparan toinen maalintekijä pelissä oli Niko Ojamäki, jolle illan maali oli jo kauden seitsemäs. Maalissa Christian Heljanko torjui 25 kertaa.

Maalittomassa avauserässä kumpikin joukkue pääsi kerran ylivoimalle, mutta alivoimat olivat tehneet työnsä etukäteen ja toteuttivat sen myös kaukalossa, eikä maaleja nähnyt.


Voittomaali oli Juhani Jasun käsialaa.

Toisessa erässä Kärpät pääsi kokeilemaan kahden miehen ylivoimallakin lähes puolitoista minuuttia, mutta Tappara kesti senkin. Muutama minuutti sen onnistumisen jälkeen Tappara onnistui myös toisessa päädyssä. Ojamäki tinttasi kiekon pienestä kulmasta ohi Veini Vehviläisen Veli-Matti Vittasmäen päätyplankkisyötön jälkeen. Kärpät tasoitti joukkueiden pelatessa tasavajaalla. Rasmus Kupari oli maalintekijänä.

Kärpät oli vaarallinen kolmannen erän alkupuolella, mutta Tappara sieti painetta ja piti kotijoukkueen poissa pahimmilta maalipaikoilta. Reilut yhdeksän minuuttia oli erää pelattu, kun Elias Fälth toimitti viivasta kiekon maalille, josta se Antti Erkinjuntin kautta kimposi Jasulle. Vehviläisellä ei ollut mahdollisuutta. Tappara piti myös viimeisen kympin pelin hyvin näpeissään, eikä Kärpät saanut kunnollisia hyökkäyksiä. Viimeisen minuutin kuuden kenttäpelaajankin pyöritys jäi ulkoreunoille ja laukaukset Tapparan blokkeihin.

Tappara on nyt siis voittanut Liigassa viisi peliä peräkkäin ja CHL mukaan lukien seitsemän peliä menettämättä pistettäkään. Liigan sarjataulukossa se on samalla kivunnut jostain sijalta 13 nyt jo viiden kärkeen mukaan. Tämäniltaisen voiton myötä ero Kärppiinkin kutistui nyt kymmeneen pisteeseen.

Tapparan reissu jatkuu Oulusta suoraan Helsinkiin, missä se pelaa perjantaina. Kotikaukalossa pelataan ensi tiistaina, silloin vastassa TPS.

Arkistokuvat: Mika Kylmäniemi

Ottelun tilastot

Liiga 24.10.2018
Kärpät – Tappara        1-2 (0-0, 1-1, 0-1)

1. erä:
Maaliton

2. erä:
33:40 0-1 Niko Ojamäki (Veli-Matti Vittasmäki, Otso Rantakari)
37:42 1-1 Rasmus Kupari (Taneli Ronkainen, Michal Kristof) tv

3. erä:
49:15 1-2 Juhani Jasu (Antti Erkinjuntti, Elias Fälth)

Jäähyt:
Kärpät 3 x 2 min
Tappara 5 x 2 min
(Fälth, M.Järvinen, Kuusela, JM.Järvinen, Záborský)

Maalivahdit:
Veini Vehviläinen, Kärpät 11+5+9=25, pois 59:04-60:00
Christian Heljanko, Tappara 4+10+11=25

Erotuomarit: Aaro Brännare – Mikko Kaukokari

Yleisöä: 5872

Alumnien tähdet:
1. tähti: Rantakari, Tappara
2. tähti: Ville Leskinen, Kärpät
3. tähti: Jasu, Tappara

Ottelun kokoonpano

JM.Järvinen-Malinen-Kuusela
Záborský-M.Järvinen-Ojamäki
Luoto-Rauhala-Levtchi
Moilanen-Jasu-Erkinjuntti

Vittasmäki-Rantakari
Mäntylä-Elorinne
J.Järvinen-Fälth
Utunen

Heljanko
(Bäckström)

Uusimmat

Suosituimmat